Päiviö Pyysalo muistelee Vesa-Matti Loiria: "Veskun jättämä aukko on suuri ja täysin korvaamaton"

5:03
Katso video! Viihteen monitoimimies Päiviö Pyysalo kertoi MTV Liven haastattelussa yhteistyöstään Vesa-Matti Loirin kanssa.

MTV:n entinen viihde- ja ohjelmapäällikkö Päiviö Pyysalo muisteli Vesa-Matti Loiria.

MTV:n entinen viihde- ja ohjelmapäällikkö Päiviö Pyysalo muisteli näyttelijä Vesa-Matti Loiria MTV Uutiset Liven haastattelussa. Pyysalo kertoi Loirin olleen hieno ihminen ja erittäin suuri taiteilija. Hänen mukaansa Loiri pystyi murtamaan korkeakulttuurin ja iskelmämusiikin muurin muun muassa Leino-levyillään, jota Pyysalo kutsuu virstanpylvääksi.

– Vesa-Matti Loiri oli visionääri ja näkijä. Hän teki, koki ja oli aivan ainutlaatuinen kaikessa tekemisessään, Pyysalo kertoi.

Pyysalon mukaan Loiri ei koskaan tuonut puolivalmista pöytään tai lavalle, vaan antoi aina itsestään kaiken.

Pyysalo sanoi, että työskentely Loirin kanssa oli hyvin hauskaa ja kehuu Loiria ammattitaitoiseksi mieheksi.

– Turhista asioista ei tarvinnut koskaan nikotella. Hommat tehtiin ja se oli sillä selvä, Pyysalo totesi.

Loiri tunnettiin lukuisista hauskoista hahmoistaan ja kekseliäistä sketseistään. Pyysalon mukaan Loiri kehitteli hulluimmat ja huimimmat ideat itse.

– Esimerkiksi Nasse-setä oli Veskun täysin itsensä luoma hahmo, jossa hän yhdisteli monia eri ihmistyyppejä. Vesku teki muun muassa omaa Vesku-show'taan MTV:lle hyvällä menestyksellä, Pyysalo muisteli.

Hän kuvaili Veskua valovoimaiseksi henkilöksi, jonka varaan pystyi rakentamaan isoja show-kokonaisuuksia hyviin paikkoihin.

– Veskun kanssa ei ikinä ollut vaaraa, että tekemisen puolelta homma mättäisi. Veskuun saattoi luottaa kuin vuoreen, Pyysalo kertoi.

Pyysalo sanoi Loirin jättävän erittäin merkittävän jäljen suomalaiseen viihde-elämään. Hän totesi Loirin pystyneen tekemään sekä viihdettä, että vakavampaa teatteria ja draamaa.

– Kyllä Veskun jättämä aukko on suuri ja täysin korvaamaton, Pyysalo totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja