Näin suomalainen viihdemaailma suree Vesa-Matti Loiria: "Kiitos naurusta, taiteesta ja musiikista"

Laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri on kuollut – katso, kuinka hienon uran hän teki 4:57
Vesa-Matti Loiri on kuollut – näin hienon uran viihdetaiteilija teki

Vesa-Matti Loiri menehtyi 77-vuotiaana keskiviikkona 10. elokuuta 2022. 

Viihdetaiteilija Vesa-Matti Loiri menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen. Kuolinuutisen vahvisti MTV Uutisille Loirin manageri Pete Eklund

Loirin poismeno täytti välittömästi sosiaalisen median surunvalitteluista sekä muisteluista edesmennyttä taiteilijaa kohtaan. Muistelijoiden joukossa on suomalaisia artisteja, näyttelijöitä sekä muita viihdealan ammattilaisia. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Lepää rauhassa Vesku. Olit minulle ja niin monille muille niin paljon enemmän kuin yksi suurimmista viihdetaiteilijoista ikinä, kirjoittaa pop-artisti Antti Tuisku

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– R.I.P Oli onni päästä tuntemaan ja viettää kanssasi aikaa. Suuret on suuria, toteaa räppäri Elastinen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Kulttuurikentän suurin on poissa. Vesa-Matti Loiri pelasi läpi koko kulttuurikentän, niin urheilun, viihteen, taiteen, musiikin kuin elokuvienkin saralla. Sana GOAT on välillä liiankin usein käytössä, Loirin kohdalla se osuu maaliin useammassakin asiassa, kirjoittaa urheilupersoona Aleksi Valavuori.

– Lepää rauhassa yksi kaikkien aikojen suurimmista suomalaisista, Vesa-Matti Loiri. Kiitos kaikista hetkistä, joita meille uskomattomilla lahjoillasi tarjoilit läpi koko kulttuurikentän. Työsi ja ainutlaatuinen perintösi jää elämään sukupolvilta toisille. Syvä osanottoni läheisille, Joonakselle terveiset sinne yläkertaan. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Vesa-Matti Loiri. Kiitos naurusta, taiteesta ja musiikista, kirjoittaa sydänten kera näyttelijä Krista Kosonen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Rakas Vesku. Olit teatterikoulusta lähtien mulle tärkeä mentori, suunnannäyttäjä ja ystävä. Välitit aidosti. Jokainen kohtaaminen kanssasi oli merkityksellinen ja syvä. Välillä irroteltiin arjesta ja toisinaan taas syvennyttiin pohtimaan elämän tarkoitusta - molempia aina huolella, toteaa päivityksessään näyttelijä Mikko Leppilampi.

– Viisautta, huumoria ja empatiaa riitti aina ja loppuun asti. Kiitos yhteisistä hetkistä. Kiitos viihteestä ja taiteesta. Oot mun idoli. Lämmin osanottoni perheelle ja lähimmäisille. Sanat eivät nyt riitä. Sydän tietää.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. 

– Hyvää matkaa mestari. Kiitos unohtumattomista kohtaamisista ja kaikesta mitä meille annoit. Olit ja olet lahja tälle kansalle. Lauletaan kun tavataan, artisti  Juha Tapio  kirjoitti Facebookissa.

– Hyvää matkaa, ystävä. Raskas päivä meille, kevyempi sinulle, laulaja Paula Vesala kirjoittaa.

– Osanottoni läheisille. Suuri suomalainen, Vesku. "Edessäni hämäräinen tie, tuntemattomahan tupaan vie", laulaja Waltteri Torikka kirjoittaa.

Vesa-Matti Loiri kuoli keskiviikkona 10. elokuuta helsinkiläisessä sairaalassa. Hän menehtyi syöpään, josta hän oli saanut diagnoosin alkuvuodesta.

Lue myös:

    Uusimmat