Mainos

Päivi Lipposen yllätysliike – muuttaa Pietariin

Tietokirjailija ja entinen kansanedustaja Päivi Lipponen muuttaa ensi vuoden huhtikuussa Pietariin. Hän sai eilen tietää, että on saanut vuokrattua kirjailijaresidenssin kaupungista, kertoo Lipponen Facebook-päivityksessään. 

Ennen Pietariin lähtöä Lipponen tekee töitä kahden tietokirjan parissa. Toinen kirjoista käsittelee oppimisympäristöjen digitalisoitumista ja toinen työelämän tulevaisuutta. Jälkimmäinen kirja julkaistaan alkuvuodesta, ja siinä pohditaan työelämän muutosta digitalisoitumisen myötä.

– Teknologian ja globalisaation vaikutus, mitä edellytyksiä ja minkälaisia taitoja ihmisiltä vaaditaan. Olen huolestunut siitä, että miten meidän käy. Kymmenen vuoden päästä muutos on jo täällä, siihen mennessä se on jo tapahtunut, sanoo Lipponen. Lisäksi hän haluaa nostaa keskusteluun koulutuksen tilan.

.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Nykyinen koululaitos on kovin teollisuusorientoitunut, hän sanoo. Lipposen mukaan suomalaisten pitäisi olla paremmin mukana muutoksessa, vielä ei meillä olla riittävän voimakkaasti mukana käynnissä olevassa muutoksessa, jossa teknologia tulee voimakkaasti vaikuttamaan työelämän kehittymiseen. Mitään ei olla vielä kuitenkaan menetetty.

– Ei me vielä olla pudottu kelkasta, mutta hereillä pitää olla. Meillä ei olla riittävän huolissaan tulevasta muutoksesta, hän sanoo. Lipponen kiinnittäisi huomiota etenkin siihen, että digitaaliset oppimisympäristöt saataisiin kouluihin.

Pietariin Päivi Lipponen lähtee avoimin mielin.
– Pietarihan on upea kulttuurikaupunki. Nyt kun olen tehnyt töitä tietokirjojen parissa olisi mahtavaa kirjoittaa jotain muutakin. Suomalaiset ovat olleet olennaisena osana Pietarin rakentamista. Kaupunki on rakennettu suomalaisesta kivestä ja graniitista, sanoo Lipponen. Nähtäväksi jää, kuinka Nevan rannat vaikuttavat entisen kansanedustajan tuotoksiin. 

Residenssivuokraukset ovat aina lyhytaikaisia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.