Päiväkoti kielsi 3-vuotiaan hellemekon, koska se oli "sopimaton" – äiti: "Hän varmasti ajattelee, että ehkä hän teki jotain väärin"

3-vuotiasta tyttöä kiellettiin käyttämästä tämän rakastamaa kesämekkoa, koska päiväkodin mukaan mekko oli sopimaton ja sen olkaimet liian kapeat. Aiheesta kertoo CTV News.

Osaako pieni lapsi kiusata? Katso yllä oleva video!

Kanadan Winnipegissä lämpötilat olivat keskiviikkona kohonneet yli 30 celsiusasteen, joten Sadie Stonehouse pyrki valitsemaan kolmevuotiaalle tyttärelleen Lolalle mahdollisimman kevyen vaatetuksen päiväkotiin.

– Nappasin vain mekon vaatekaapista ja ajattelin, että "tämä on hyvä", Sadie kertoo CTV Newsille.

Lapsen päiväkoti ei kuitenkaan ollut samaa mieltä. Kun lastenhoitaja haki Lolan päiväkodista, saivat vanhemmat mukanaan lapun, jossa kolmevuotiaan mekon kerrottiin olevan "sopimaton kouluun". Ongelmaksi muodostuivat nilkkoihin asti ulottuvan kesämekon olkaimet, jotka olivat koulun ohjeistuksen vastaiset.

Koulun mukaan olkainten tulisi olla vähintään viiden senttimetrin levyiset. Lolalle pyydettiinkin jatkossa pukemaan t-paita mekon alle.

facebook mekko
Kuvakaappus Facebookista. Alkuperäisen julkaisun voit katsoa täältä.

Vanhempia huolettaa, mitä lapsi ajattelee nyt kehostaan

Vanhempien mielestä ehdotuksessa ei ole järkeä. Vaikka he ovat täysin eri mieltä koulun kanssa, Sadie ja tämän puoliso Jamie Stonehouse kertovat aikovansa noudattaa sitä.

– Hän [Lola] ei tule ymmärtämään tätä. Hän varmasti ajattelee, että ehkä hän teki jotain väärin, vaikka hän ei todellakaan tehnyt. Joten nyt hän tulee kyseenalaistamaan omaa kehoaan. Ja hän on niin nuori edes huolehtimaan jostakin sellaisesta asiasta, äiti kertoo huolestuneena.

Lolan päiväkoti, Little Years Nursery School, kertoi CTV Newsille, että se seuraa alueen koulupiirin asettamaa ohjeistusta vaatteissa. Koulupiiri taas kertoi uutissivustolle, ettei piirillä ole omaa pukukoodia ja koulut ja päiväkodit ovat omia erillisiä organisaatioitaan.

Lähde: CTV News

Lue myös:

    Uusimmat