Äiti raivostui päiväkodin toiminnasta – teippasivat kengät taaperon jalkaan

9:45

Amerikkalainen äiti järkyttyi hakiessaan lapsensa päivähoidosta, sillä hänen lapsensa kengät oli teipattu tämän jalkoihin. Kaksi työntekijää on sittemmin saanut potkut tapauksen seurauksena. Aiheesta kertovat muun muassa Metro ja Kidspot.

Mistä lastentarhanopettajille saataisiin Suomessa lisää palkkaa? Katso yllä oleva video!

Pohjois-Carolinassa asuva yksinhuoltajaäiti Jessica Hayes jakoi Facebook-tilillään kuvat järkytyksestä, joka häntä kohtasi, kun äiti haki reilun vuoden vanhan tyttärensä Addien päivähoidosta. Hoitajat olivat teipanneet kengät lapsen jalkoihin ja niin tiukasti, että siteet saivat lapsen itkemään.

Sidonnasta jäi myös lapsen jalkoihin selkeitä mustelmia ja turvotusta, sillä teippi ei ollut pelkästään lapsen kengässä, vaan myös iholla.

– Joku oli selkeästi harmistunut siitä, että hän opetteli ottamaan kenkiään jalasta, äiti sanoo Metron mukaan.

Sosiaalisessa mediassa kommentoijat ovat järkyttyneet päivähoidon toiminnasta.

– Tälle ei ole mitään tekosyitä, eräs kommentoi.

– Työskentelen lastenhoidossa ja tämä ei ole lähelläkään hyväksyttävää. Ilmoita tästä, äläkä anna vain olla. Tämä tekee minut sairaaksi, toinen sanoi.

Päivähoito puuttui asiaan samantien 

Nähtyään lapsensa jalat Jessica otti yhteyttä päivähoitopaikan, Peasant Hill Day Caren johtajaan keskustellakseen, mitä oli tapahtunut. Johtajan mukaan tapaus oli järkyttävä.

Kahden päivän päästä tapauksesta vastuussa olleet kaksi työntekijää erotettiin.

Johtajan mukaan Pleasant Hill Day Care ei missään tapauksessa suvaitse tai hyväksy toimintatapoja, jotka ovat lapselle haitallisia.

– Meillä on erinomainen joukko hoitajia, jotka pyrkivät vastaamaan päiväkodin korkeimpia odotuksia joka päivä, ja kenkiensidontaan liittyvä tapaus ja mitä siitä tapahtui eivät edusta sitä, mitä me olemme, johtaja Maehsell Marley kommentoi.

Jessica kertoo olevansa tyytyväinen siihen, miten tilanne hoidettiin ja kertoo vievänsä lapsensa päivähoitopaikkaan myös jatkossa. Äiti päätti myös tehdä Facebook-julkaisustaan julkisen kannustaakseen myös muita äitejä puuttumaan päivähoidossa tapahtuviin tilanteisiin. 

Lähteet: MetroKidspot, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja