Paistetut mukut, pottumuusi ja etikkakurkut 6.2.2001

Toimittaja Ari Malmberg

Paistetut mukut


1 kg muikkuja
2 tl suolaa ruisjauhoja voita pippuria

1. Puhko muikut, eli poista muikuista kidukset ja sisäelimet. Halutessasi voit poistaa myös pään. Huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.
2. Sekoita suola ruisjauhoihin.
3. Kierittele muikut jauhoissa.
4. Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja lado muikut pannulle. Paista kauniin ruskeiksi.
5. Käännä kalat ja paista myös toiselta puolelta. (Kun selkäevä irtoaa, kala on kypsää)
6. Mausta vielä pippurilla.
7. Tarjoa muikut kuumina suoraan pannulta pottumuussin ja etikkakurkkujen kanssa.

Pottumuusi

noin 1 kg jauhoisia perunoita
perunoiden keitinlientä
1 sipuli
1 sitruunan mehu suolaa
1. Kuori perunat ja lohko ne suurehkoiksi paloiksi.
2. Keitä perunat kypsiksi.
3. Kaada keitinliemi talteen.
4. Kuori ja hienonna sipuli.
5. Soseuta perunat perunanuijalla tai sähkövatkaimella.
6. Mausta perunasose sitruunamehulla, suolalla ja hienonnetulla sipulilla.
7. Lisää keitinlientä ja vatkaa pottumuussi kuohkeaksi.

Etikkakurkut

puolikas tuore kurkku
puolikas punasipuli
1 rkl sokeria
2 rkl väkiviinaetikkaa
2 rkl vettä
suolaa ja pippuria (tuoretta tilliä)

1. Kuori sipuli ja leikkaa se ja kurkku juustohöylällä ohuiksi siivuiksi.
2. Sekoita sokeri, etikka, vesi, suola ja pippuri keskenään kannellisessa kulhossa.
3. Lisää kurkku- ja sipulisiivut.
4. Pane kansi kiinni ja hölskyttele hetki.
5. Tarjoa heti!

Lue myös:

    Uusimmat