Paistettua sorsaa vartaissa, Omena-tattipaistos, Madeleinet ja uuniomenadippi 23.8.2000

toim. Kati Nappa
Art Goes Kapakka-vieraana ravintolapäällikkö Kimmo Nikko ravintola Bulevardi Kahdesta

Paistettua sorsaa vartaissa ja omena-tattipaistosta 4 annosta


2 puhdistettua sorsaa

Leikkaa sorsista rintapalat erikseen. Kuutioi ne myöhemmin, pujottele vartaisiin ja paista tai grillaa . Mausta suolalla ja valkopippurilla. Valmista luista liemi.

Sorsaliemi


kahden sorsan luut pienittyinä
1 rkl voita
50 g sipulia
25 g porkkanaa
25 g palsternakkaa
25 g selleriä
100 g omenaa
pala valkosipulinkynttä
4 timjamin oksaa
3 dl valkoviiniä
1,5-2 l vettä

Paahda sorsan luita, pilkottuja juureksia ja omenoita 200 asteessa 10 min. Siirrä kattilaan, lisää mausteet ja neste. Keitä miedolla lämmöllä 2 tuntia. Siivilöi toiseen kattilaan ja keitä liemi kokoon puoleen. (osan liemestä voit pakastaa)

Kastike


3 dl sorsalientä
1/2 rkl mietoa currya
1/2 dl kookosmaitoa
suolaa, valkopippuria
sitruunamehua

Kiehauta liemi, lisää curry, kookosmaito ja mausta. "Poraa" sauvasekoittimella vaahdoksi.

Omena-tattipaistos

voita tatteja kuorettomia omenalohkoja pekonia esikeitettyä basmatiriisiä sipulinvarsia suolaa, mustapippuria

Paista tattiviipaleet voissa, lisää omenalohkot, pekonipalat ja sipulivarsipätkät ja kuullota hetken aikaa. Lisää Riisi ja mausteet. Kuumenna.

Madeleinet


2 munaa
2 keltuaista
1 1/4 dl sokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 dl vehnäjauhoja
3/4- 1dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
100 g voita

Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitruunan kuori ja keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe (siivilän läpi). Sekoita sulatettu rasva varovasti nostellen joukkoon. Pursota vuokiin, mutta täytä vain 2/3 korkeudesta. Paista 200 asteessa 10 min. Kumoa vähän jäähtyneenä ja koristele pölysokerilla.

Uuniomenadippi

2 omenaa kuorittuna ja siemenkota poistettuna
1/2 dl fariinisokeria
1 rkl voita
1 rkl rusinoita
1/2 tl kanelia
10 rosmariinin lehteä
2 dl kuumaa vettä
1/2 sitruunan mehu
rommia
Laita uunivuokaan omenalohkot, fariinisokeri, kaneli, rusinat ja voi. Paahda 225 asteessa noin 5 min. Kaada päälle kuuma vesi ja lisää mausteet. Sekoita ja kaada tarjoilukulhoon. Tarjoa kylmänä lämpimien keksien ja hunajalla maustetun mascarbonen tai muun tuorejuuston kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat