Mainos

Paistettua sorsaa vartaissa, Omena-tattipaistos, Madeleinet ja uuniomenadippi 23.8.2000

toim. Kati Nappa
Art Goes Kapakka-vieraana ravintolapäällikkö Kimmo Nikko ravintola Bulevardi Kahdesta

Paistettua sorsaa vartaissa ja omena-tattipaistosta 4 annosta


2 puhdistettua sorsaa

Leikkaa sorsista rintapalat erikseen. Kuutioi ne myöhemmin, pujottele vartaisiin ja paista tai grillaa . Mausta suolalla ja valkopippurilla. Valmista luista liemi.

Sorsaliemi


kahden sorsan luut pienittyinä
1 rkl voita
50 g sipulia
25 g porkkanaa
25 g palsternakkaa
25 g selleriä
100 g omenaa
pala valkosipulinkynttä
4 timjamin oksaa
3 dl valkoviiniä
1,5-2 l vettä

Paahda sorsan luita, pilkottuja juureksia ja omenoita 200 asteessa 10 min. Siirrä kattilaan, lisää mausteet ja neste. Keitä miedolla lämmöllä 2 tuntia. Siivilöi toiseen kattilaan ja keitä liemi kokoon puoleen. (osan liemestä voit pakastaa)

Kastike


3 dl sorsalientä
1/2 rkl mietoa currya
1/2 dl kookosmaitoa
suolaa, valkopippuria
sitruunamehua

Kiehauta liemi, lisää curry, kookosmaito ja mausta. "Poraa" sauvasekoittimella vaahdoksi.

Omena-tattipaistos

voita tatteja kuorettomia omenalohkoja pekonia esikeitettyä basmatiriisiä sipulinvarsia suolaa, mustapippuria

Paista tattiviipaleet voissa, lisää omenalohkot, pekonipalat ja sipulivarsipätkät ja kuullota hetken aikaa. Lisää Riisi ja mausteet. Kuumenna.

Madeleinet


2 munaa
2 keltuaista
1 1/4 dl sokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 dl vehnäjauhoja
3/4- 1dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
100 g voita

Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitruunan kuori ja keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe (siivilän läpi). Sekoita sulatettu rasva varovasti nostellen joukkoon. Pursota vuokiin, mutta täytä vain 2/3 korkeudesta. Paista 200 asteessa 10 min. Kumoa vähän jäähtyneenä ja koristele pölysokerilla.

Uuniomenadippi

2 omenaa kuorittuna ja siemenkota poistettuna
1/2 dl fariinisokeria
1 rkl voita
1 rkl rusinoita
1/2 tl kanelia
10 rosmariinin lehteä
2 dl kuumaa vettä
1/2 sitruunan mehu
rommia
Laita uunivuokaan omenalohkot, fariinisokeri, kaneli, rusinat ja voi. Paahda 225 asteessa noin 5 min. Kaada päälle kuuma vesi ja lisää mausteet. Sekoita ja kaada tarjoilukulhoon. Tarjoa kylmänä lämpimien keksien ja hunajalla maustetun mascarbonen tai muun tuorejuuston kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.