Paistettua maissikanaa ja maissi-valkosipulikastiketta

  • 4 maissikanafileetä (ranskalaista)
  • 100 g pakastemaissia
  • 1 valkosipuli
  • timjamin oksia
  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 30 g voita
  • mustapippuria
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Ota maissikanafileestä jänne pois.

Irrota nahkaa osittain ja mausta fileet suolalla ja pippurilla.

Paista maissikananfilee voissa, nahkapuoli ensimmäisenä.

Lisää timjamin oksa ja valkosipulinkynsiä.

Valele paistamisen aikana voivaahdolla.

Laita fileet vuokaan, kaada paistovoi päälle.

Kypsennä uunissa 170 °C, kunnes sisälämpö 62 °C.

Paahda öljytyssä vuoassa maissi ja valkosipulinkynnet uunissa 200 °C 5 min.

Laita kattilaan paahdettu maissi ja valkosipuli sekä kanaliemi, kerma ja timjamin oksa. Keitä 20 min.

Ota kastikkeesta yrtit pois. Soseuta tehosekoittimella ja siivilöi.

Poraa lopuksi kastikkeeseen voipaloja sauvasekoittimella.

Haudutettua mustaa linssiä ja juureskuutioita portviiniliemessä

  • 50 g mustaa linssiä (liota yön yli)
  • 1 salottisipuli
  • 1 pieni porkkana
  • 1 pieni palsternakka
  • 30 g neulapapua
  • 15 g ruokosokeria
  • persiljaa
  • 2 dl lihalientä
  • 3 rkl portviiniä
  • suolaa
  • valkopippuria

Liota linssejä yön yli.

Huuhtele ja ryöppää linssit runsassuolaisessa, kiehuvassa vedessä. 4-5 min. Siivilöi.

Leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi ja papu 5 mm paloiksi.

Freesaa sipuli, porkkana ja palsternakka voissa, lisää sokeri. Lisää linssit, portviini ja lihaliemi. Keitä 4 min.

Lisää papupalat. Mausta valkopippurilla. Tarkista suola ja muut maut.

Lisää joukkoon persiljasilppua juuri ennen tarjoilua ja laita tarjolle maissikanan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat