Paistettua juustoa ja juustotarjotin

Paistettua leipäjuustoa

  • n. 200 g esim. leipäjuustoa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 dl korppujauhoja
  • voita

Leikkaa juusto annospaloiksi. Pyörittele palat ensin vehnäjauhoissa sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Jäähdytä leivitetyt juustot jääkaapissa ja paista ne voissa rapeiksi ja kullankeltaisiksi. Alkuruokana tarjotaan kasvisohukaisen tai paahdetun, tumman leivän sekä jonkin kirpeän marjasoseen kanssa. Sopivia marjoja esim. karpalo ja tyrni. Jälkiruokana käytetään lisänä makeaa hilloa ja maustettua kermavaahtoa. Sopivia ovat lakkahillo ja lakkaliköörillä maustettu kermavaahto.

Juustotarjotin

  • 12 kk vanhaa Manchegoa
  • Humu-Pekka camembertia Leivonmäeltä
  • Papillon Noir Roquefortia
  • Vilhoa Mouhijärven herkkujuustolasta
  • Lumikkia Ilomantsin kuttujuustolasta
  • Juustojen lisänä:
  • vaaleaa leipää
  • kuivattuja hedelmiä
  • pähkinöitä
  • kurkkua
  • päärynää

Juustotarjottimella valikoiman on hyvä olla mahdollisimman monipuolinen, hyvän makuinen ja hyvän näköinen. Juustoja varataan 50 - 150 g/henkilö, riippuen siitä onko juustotarjotin osa ateriaa vai koko ateria. Juustoista on hyvä löytää erilaisuuksia, kuten: kova - pehmeä juusto, kypsytetty - homejuusto ja lehmänmaito - vuohen- tai lampaanmaito

Reseptit: Laura Hirvonen / Lentävä Lehmä

Lue myös:

    Uusimmat