Painonpudottajan tiukin paikka: Kun tulokset tulevat hitaasti

Kemiläinen Markus Hintikka on ollut mukana testaamassa Keventäjät-palvelua, ja iloitsee nyt keveämmästä olosta, vireämmästä mielestä ja reippaudesta.

Helmen Keventäjät -testiryhmässä mukana oleva kemiläinen Markus Hintikka, 41, myöntää että uusien elämäntapojen opettelu ja tsemppaaminen on vaikeaa, kun vuosien aikana karttuneet kilot eivät katoakaan hetkessä.

– Se tosiasia, että tuloksia ei näy päivässä on joskus ollut tiukka pala nieltäväksi, hän kertoo.

Jokaisella on tiettyjä syömiseen liittyviä tottumuksia, joista ei halua luopua. Markukselle iltanapostelu oli tärkeää, mutta hän keksi siihenkin kevyemmän linjan.

– Aluksi tulikin luovuttua monesta asiasta ja toisista hieman pidemmin hampain. Iltasyöpöttely yhdistettynä töllön töllöttämiseen on vuosia ollut rutiinina. Sen lopettaminen ei tullut kysymykseenkään, joten sisältöä oli siis syytä muuttaa terveellisempään suuntaan, Markus sanoo.

”Enää en puuskuta kuin tavarajuna”

Markus on huomannut keventymisen plussapuolet omassa olossaan jo muutamien pudotettujen kilojen jälkeen.

– Vaikka kateissa on vaan muutamia kiloja, on olo selvästi kevyempi ja reippaampi. Nyt kaikki pienimmätkin hikiliikeet eivät aiheuta tavarajunamaisia puuskutuskohtauksia. Tämä kaikki vaikuttaa tietenkin mielenvireyteenkin, hän arvioi.

Testiryhmäläisen mukaan omin päin on vaikeaa pysyä ruodussa, mutta netissä saatava vertaistuki on ollut miehen mukaan kannustavaa.

– Tiesin, että jos joku ei katso perään, ei tästä mitään tule. Tosin, nyt on ollut pakko katsoa itse itsensä perään ja ruokapäiväkirja ja käyrät kertovat omaa lahjomatonta kieltään kokonaisuudesta ja siinä onnistumisessa. Myös Keventäjät-yhteisö on ollut erittäin hyvä ja kannustava vertaistukiverkko.

Kemiläinen aikoo jatkaa hyvien oppien opetteluja ja pysyä linjoissa, jotka hän on jo kerran saavuttanut.

– Tavoite on ensinnäkin pitää saavutetut linjat ja ottaa koko touhuun eräänlainen uudelleenkäynnistys. Nyt olen viisaampi keinojen suhteen ja uskon, että tästä on hyvä jatkaa, hän toteaa lopuksi.

Keventäjät testiryhmä on käynnissä! Seuraa naisten ja miesten edistymistä ja mietteitä painonhallinnastaHelmen Keventäjät -blogissa.

Lue myös

MTV3/Helmi - Laura Kokko

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja