Tiesitkö tätä? Näin iPhone 6S Plus-malli muuttui edellisestä versiosta

Apple esitteli tällä viikolla seuraajan iPhone 6 Plus-mallille, eli isommalla näytöllä varustetulle iPhonelle. Mutta mitä uutta laite tuo? Vai kannattaako kenties ostaa vanha malli?

Uudistukset painottuvat laitteen sisäpuolelle, sillä ulkoisesti älypuhelin näyttää samalta kuin edellinen versio. Näytön koko on pidetty samana, 5,5 tuumassa. Myös näytön resoluutio on sama, 1920x1080 pikseliä. Laitteeseen tulevat tarjolle myös samat muistivaihtoehdot, 16, 64 tai 128 gigatavua.

Muutos 1: IPhone 6S Plus on 20 grammaa painavampi kuin edeltäjänsä. Painoa on lisännyt uusi 3D Touch -toiminto, jonka ansiosta kosketusnäyttö tunnistaa kovemman painalluksen ja mahdollistaa näin uudenlaisia toimintoja.

Muutos 2: Takakamerassa on kahdeksan megapikselin sijasta 12 megapikselin kenno. Kameran värierottelua on parannettu ja käytössä on myös 4K-videokuvaus.

Muutos 3: Selfie-kamerassa on nyt viiden megapikselin kenno ja mahdollisuus käyttää Retina Flash -toimintoa, jossa koko ruutu välähtää erittäin kirkkaasti ja parantaa hämärässä otettujen selfie-kuvien laatua.

Muutos 4: Prosessorina on nopeampi Apple A9, jonka ansiosta pelit pyörivät paremmin ja laitteella voidaan editoida 4K-videokuvaa.

Muutos 5: Sormenjälkitunnistimen tarkkuutta on parannettu.

Muutos 6: Lujempi rakenne. IPhone 6 Plussan kohdalla kohistiin niin sanotusta "bend-gatesta" eli puhelimen taipumisesta taskussa. Nyt rakennetta on lujitettu, mikä parantaa puhelimen kestävyyttä.

Muutos 7: Puhelimella voi nyt kuvata aikaisempaa suurempia panoraamakuvia. Siinä missä edellinen versio kuvasi 43 megapikselin kuvia, uusi malli nappaa 63 megapikselin otoksen.

Muutos 8: Optinen kuvanvakaus on laajennettu Plus-mallin videokuvaukseen, ei tosin 4K-videoon.

Muutos 9: Plus käyttää uudempaa bluetooth 4.2 -protokollaa, jonka avulla se nappaa yhteyden luotettavammin ja käyttää vähemmän virtaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja