Paavo Väyrynen aikoo sittenkin ehdolle eduskuntaan: "Keskustassa käydään sisäistä valtataistelua, jossa ei piitata vähääkään siitä, kuinka puolueen käy"

4:14
Keskustakonkari Paavo Väyrynen kertoo, miksi haluaa sittenkin eduskuntaan kevään vaaleissa.

Keskustan konkaripoliitikko Paavo Väyrynen aikoo sittenkin olla ehdolla eduskuntaan kevään vaaleissa. Hän kirjoittaa blogissaan peruvansa lokakuisen ilmoituksen peruuttaa ehdokkuutensa. Hän jatkaa myös puoluehallituksessa, vaikka aiemmin harkitsi jatkoa vain Peräpohjolan piirin puheenjohtajana.

– Viikonlopun kokemusten vuoksi olen päättänyt olla sittenkin ehdolla eduskuntavaaleissa. Peruutan siis 19.10. ilmoittamani peruutuksen. Ehdokassuostumukseni on voimassa. Viikonlopun kokemukset osoittavat, että Keskustassa käydään sisäistä valtataistelua, jossa ei piitata vähääkään siitä, kuinka puolueen käy. Tulokset näkyvät kannatuksessa. Haluan olla mukana eduskuntavaaleissa palauttamassa äänestäjien luottamusta Keskustaan. Rohkaisen mukaan vaalityöhön myös muita puolueen ja Suomen tulevaisuudesta huolta kantavia.

Väyrynen viittaa kommentissaan kokemuksiinsa puoluevaltuuston kokouksessa Kuopiossa viime viikonloppuna.

– Järjestövaliokunnan kokouksessa Keskustanuorten edustaja yllättäen ilmoitti, että järjestön liittohallitus vastustaa minun valintaani ja ehdotti tilalleni miestä, joka ei ole lainkaan osallistunut kaksikielisen piirin toimintaan.

Väyrysen mukaan nuorten ehdotus oli sääntöjen ja yhdistyslain vastainen, sillä Puoluehallitus koostuu piirijärjestöjen ja sisarjärjestöjen nimeämistä edustajista. Väyrysen ehdotus piirin puoluehallituksen jäsenen ja varajäsenen äänestyksen lykkäämisestä hyväksyttiin, sillä piirin oli valittava kahden miehen sijaan tehtäviin mies ja nainen.

Väyrynen kertoi perustelleensa aiempaa eduskuntaehdokkuuden perumista sillä, että näköpiirissä ollut vaalitappio aiottiin laittaa hänen syykseen. Väyrynen toivoi myös, että häneen kohdistuva ajojahti olisi hellittänyt ehdokkuudesta luopumisen myötä. Mutta keskustan kannatuksen alamäen jatkuminen sekä keskustanuorten kannanotto puoluevaltuuston kokouksessa saivat Väyrysen kääntämään kelkkansa jälleen.

– Minun on mahdotonta ymmärtää Keskustanuorten toimintaa. Olen ollut puoluehallituksen edustaja nuorten liittohallituksessa. Meillä on ollut koko ajan hyvä yhteistyö. En ole puuttunut millään tavalla liittohallituksen toimintaan ja päätöksentekoon, vaikka olen ollut monista asioista eri mieltä, Väyrynen jatkoi.

Väyrynen piti myös käsittämättöminä väitteitä, että hänen kirjoituksensa Ukrainan sodasta ja Suomen Nato-jäsenyydestä olisivat vahingoittaneet Keskustaa ja heikentäneet puolueen kannatusta. Yksi syy väitteiden perättömyydellä Väyrysen mukaan oli, etteivät hänen kirjoituksensa ole saaneet juurikaan julkisuutta.

Keskustan Peräpohjolan piirin piirihallitus tekee päätöksen Väyrysen ehdokkuudesta 13. joulukuuta.

Väyrysen lokakuista ilmoitusta puitiin myös MTV:n Pöllöraadissa: 

8:41


Juttua muokattu kello 16.13: Lisätty tieto, milloin Peräpohjolan piirihallitus päättää Väyrysen ehdokkuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja