Paavo Lipponen: Tulevissa muistelmissa jännitystä

Kokemuksella: Paavo Lipponen 25:54

Paavo Lipposen muistelmien toisen osan on määrä ilmestyä ensi syksynä.

Entinen pääministeri Paavo Lipponen kertoi Studio55.fi-ohjelmassa, että hän kirjoittaa parhaillaan muistelmiaan. Muistelmien ensimmäinen osa, Muistelmat 1, ilmestyi vuonna 2009. Siinä kerrotaan Lipposen elämästä, urasta ja aatteellisesta kehityskaaresta aina lapsuudesta 1970-luvun lopulle asti.

– Toinen osa, joka käsittelee vuosia 1979–1995 eli siihen asti kuin ensimmäinen hallitukseni nimitettiin, on työn alla. Valtavasti työtä on jäljellä, mutta syksyllä (kirjan) pitäisi ilmestyä. Joka päivä joku rivi tai joskus 10 000 merkkiä, jos on hyvä päivä, Lipponen kuvaili lähetyksessä kirjoitusprosessia.

Joiltakin osin tulevia muistelmia voi Lipposen mukaan lukea kuin dekkaria.

– Siinä on kaikenlaista jännitystä myöskin mukana, Lipponen myönsi.

Nykyhetkeen Lipposelle kuuluu ”oikein hyvää”.

– Aamulla laitoin lapset kouluun ja nyt lähden tapaamaan vanhaa äitiäni Tampereelle, hän on 99-vuotias. Käyn siellä kerran viikossa häntä tapaamassa. Illalla kotiin ja sitten pitää roudata nuorimmainen lapsi harjoituksista, jotta ehtii ajoissa nukkumaan, Lipponen kuvaili perheen arkea.

Mitä muuta Lipponen kertoi haastattelussa muun muassa Ukrainan tilanteesta ja Jyrki Kataisen päätöksestä jättää kotimaan politiikka? Katso haastattelu kokonaan.

Lue myös:

    Uusimmat