Päästäisitkö robotit vanhustenhoitoon? Vastaa ja voita!

Toistaiseksi vanhuksia vielä hoitavat ihmiset, mutta tulevaisuudessa tehtäviä saatetaan siirtää yhä enemmän roboteille. Miltä se sinusta tuntuu?

Suomalaisissa hoivakodeissa on käytetty robotteja lähinnä vanhusten aktivoijina ja lemmikkeinä. Tiettävästi Japanissa on jo kehitetty robotti, jonka tehtävänä on nostella vanhuksia ja muita vuodepotilaita.

Sopivatko robotit mielestäsi vanhustenhoitoon? Jos, niin millaisiin tehtäviin? Onko asioita, jotka pitäisi mielestäsi ehdottomasti jättää ihmisen tehtäväksi? Entä vastaavasti sellaisia, joissa robotista voisi mielestäsi olla iloa ja hyötyä?

Antaisitko robotin hoitaa itseäsi? Onko ajatus mielestäsi pelottava, vastenmielinen, outo, piristävä, edistyksellinen, epäilyttävä tai jotain muuta?

Vastauksia saatetaan julkaista nimimerkillä tai nimettömänä Studio55.fi-verkkosivuilla ja -tv-lähetyksessä. Yhteystietoja pyydetään vain arvontaa ja toimittajan mahdollista yhteydenottoa varten.

Vastanneiden kesken arvotaan Pernille Tranbergin ja Steffan Heuerin teos Älä kerro kaikkea! Itsepuolustusopas verkkoon (Talentum). Teoksen arvo on noin 33 euroa. Kysely on päättynyt.

säännöt

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja