Pääsiäismunien marmorointi

Muovimunien marmorointiväriksi sopii hyvin esim. liuotinpohjainen Marabu easy marble -marmorointiväri tai Pebeo Ceramic -askartelumaali. Easy marble tai Pebeo Ceramic -marmorointiväreillä voidaan marmoroida muovimunien lisäksi myös muita materiaaleja, kuten styroxia, lasia, puuta, paperia, pahvia, metallia ja akryylia. Työskenneltäessä liuotinpohjaisella maalilla vaatteet ja työtaso kannattaa suojata hyvin.

Tarvikkeet:

  • - muovimunia
  • - liuotinpohjaisia marmorointivärejä
  • - marmorointiastia esim. maitopurkki tai pakastusrasia
  • - puutikkuja
  • - suojamuovia

Työohje:

1. Laita astiaan haaleaa kädenlämpöistä vettä. Anna veden seistä purkissa huoneenlämmössä vähintään puolituntia ennen marmorointia, sillä on tärkeää että vesi ja väri ovat täysin saman lämpöisiä. Jos vesi on liian kylmää tai kuumaa väri kalvottuu liian nopeasti veden pinnalle.

2. Ravista väripurkkeja kunnolla ennen käyttöä, jotta väri ja liuotin menevät kunnolla sekaisin. Tiputa veden pinnalle muutama tippa väriä joko pullon pipettikorkilla tai tikulla. Käytä mieluiten vain kahta eri väriä, silloin kuviot erottuvat parhaiten.

3. Tee puutikulla kuvioita väripintaan välittömästi kun olet laittanut värin veden pinnalle.

4. Upota puutikun päässä oleva muovimuna veden alle hitaasti, pyörittäen tikkua koko ajan. Nosta marmoroitunut muna väriseoksesta ja anna kuivua.

5. Ennen uuden munan marmoroimista poista edellinen väri astiasta 'pyyhkimällä' paperiin tai puutikun ympärille kierittäen (jähmettyessään väri tekee kalvon veden pinnalle).

Huom! Älä kaada väri-vesiseosta viemäriin, vaan poista väri ensin kohdassa 5. kuvatulla tavalla.

Koristele marmoroidut munat lopuksi halutessasi kimalleväreillä ja höyhenillä. Valmiit marmoroidut munat voi ripustaa pajunoksiin tai niistä voi valmistaa viehättäviä koristetikkuja maljakkoon. Munilla voi koristaa myös rairuohoviljelmät tai niitä voi liimata vaikka kranssin koristeeksi.

Kynttilävahavärillä koristellut kynttilät

Kynttilävahavärillä koristelet helposti kynttilät persoonallisilla kuvioilla kattaukseen, sisustukseen tai juhlaan sopiviksi.

Kynttilävahavärillä tehdyt koristeet ovat turvallisia, sillä kynttilän pintaan tehty kuvio on samaa materiaalia kuin itse kynttiläkin.

Purista kynttilävahaväri kynttilän pintaan suoraan pipettipullon kapeasta suuttimesta. Väripinta jää hieman koholle. Anna värin kuivua noin vuorokauden ajan.

Kynttilävahaväri on vesiliukoista ja kaikki mahdolliset tahrat käsistä, työalustasta ja vaatteista tulee puhdistaa vesipesulla välittömästi kun väri on vielä märkää. Jos et ole tyytyväinen tekemääsi kuvioon kynttilän pinnalla, voit pyyhkiä märän värin kostutetulla paperipyyhkeellä pois ja tehdä kuvion uudelleen.

Älä laita kynttilävahaväriä aivan sydänlangan viereen, vaha saattaa tukahduttaa liekin.

Huom!

Sulje pullo heti käytön jälkeen. Varo värin joutumista silmiin.

Ohjeet, mallit ja materiaalit: Sinooperi Oy, p. 09-348 4466

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja