Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pääsiäislimppu

pääsiäilimppu
pääsiäilimppuCopyright Alma Media Oyj 2000, Copyright
Julkaistu 18.04.2001 16:30(Päivitetty 08.02.2005 10:52)
  • 5 dl piimää
  • n. 5 dl (300g) ruisjauhoja
  • 35 g hiivaa
  • 1 dl siirappia
  • 1-2 rkl fenkolia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl pomeranssin kuorta
  • 1 tl suolaa
  • n 1-1,2 l (550-600 g) vehnäjauhoja
  • 3-4 keskikokoista banaania

Raskin eli juuren valmistus: lämmitä piimä haaleaksi, murusta sekaan hiiva ja vatkaa joukkoon ruisjauhot. Anna kohota lämpimässä esim vesihauteessa liinan alla 1/2-1 tunti. Paahda fenkolinsiemenet ja murskaa ne morttelissa tai muovipussissa nuijalla hakaten.

Kaada siirappi kattilaan, lisää kaikki mausteet ja keitä hetken aikaa, jäähdytä. Leikkaa banaanit lanteiksi. Lisää ne, siirappi ja jauhot vähitellen kohonneeseen raskiin. Alusta taikina hyvin käsin tai koneella. Anna kohota liinan alla.

Leivo taikinasta 2-3 pyöreää matalaa limppua. Kohota limput liinan alla. Paista 210 asteessa 45-60 min. Voitele heti uunista ottamisen jälkeen vesi-perunajauholiemellä niin limput saavat mattaisan kiiltävän pinnan. Voiteluliemi: Sekoita 1 dl vettä ja 1-2 tl perunajauhoja, kuumenna sekoittaen kiehuvaksi.

Lisää aiheesta:

Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloaAkis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:09
    Terveys ja hyvinvointi

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

  • Eilen17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • Eilen14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • Eilen11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • Eilen09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat