Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pääsiäislimppu

pääsiäilimppu
pääsiäilimppuCopyright Alma Media Oyj 2000, Copyright
Julkaistu 18.04.2001 16:30(Päivitetty 08.02.2005 10:52)
  • 5 dl piimää
  • n. 5 dl (300g) ruisjauhoja
  • 35 g hiivaa
  • 1 dl siirappia
  • 1-2 rkl fenkolia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl pomeranssin kuorta
  • 1 tl suolaa
  • n 1-1,2 l (550-600 g) vehnäjauhoja
  • 3-4 keskikokoista banaania

Raskin eli juuren valmistus: lämmitä piimä haaleaksi, murusta sekaan hiiva ja vatkaa joukkoon ruisjauhot. Anna kohota lämpimässä esim vesihauteessa liinan alla 1/2-1 tunti. Paahda fenkolinsiemenet ja murskaa ne morttelissa tai muovipussissa nuijalla hakaten.

Kaada siirappi kattilaan, lisää kaikki mausteet ja keitä hetken aikaa, jäähdytä. Leikkaa banaanit lanteiksi. Lisää ne, siirappi ja jauhot vähitellen kohonneeseen raskiin. Alusta taikina hyvin käsin tai koneella. Anna kohota liinan alla.

Leivo taikinasta 2-3 pyöreää matalaa limppua. Kohota limput liinan alla. Paista 210 asteessa 45-60 min. Voitele heti uunista ottamisen jälkeen vesi-perunajauholiemellä niin limput saavat mattaisan kiiltävän pinnan. Voiteluliemi: Sekoita 1 dl vettä ja 1-2 tl perunajauhoja, kuumenna sekoittaen kiehuvaksi.

Lisää aiheesta:

Voimakas orgasmi ilman erektiota – harva tietää, miten se on mahdollistaJoonas Pesonen kirjoitti seksitietokirjan unohdetuille miehille: "Orgasmikuilu kiinni"Onko saunasi turvallinen? Varmista ainakin nämä asiatOnko hyvä viini nahkaista, notkeaa vai antavaa? Saku Tuominen: "Aivan sietämätöntä horinaa"Uutta tietoa suositun diabetes- ja laihdutuslääkkeen hyödyistäEnsitreffit alttarilla -Jannella ahaa-elämys riitelystä – "Tunteet osoittavat aina kohti tarvetta"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:45
    Seksi ja parisuhde

    Voimakas orgasmi ilman erektiota – harva tietää, miten se on mahdollista

  • Eilen19:15
    Seksi ja parisuhde

    Joonas Pesonen kirjoitti seksitietokirjan unohdetuille miehille: "Orgasmikuilu kiinni"

  • Eilen18:50
    Sauna

    Onko saunasi turvallinen? Varmista ainakin nämä asiat

  • Eilen17:24
    Viinit

    Onko hyvä viini nahkaista, notkeaa vai antavaa? Saku Tuominen: "Aivan sietämätöntä horinaa"

  • Eilen14:20
    Lääkkeet

    Uutta tietoa suositun diabetes- ja laihdutuslääkkeen hyödyistä