Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pääsiäislimppu

pääsiäilimppu
pääsiäilimppuCopyright Alma Media Oyj 2000, Copyright
Julkaistu 18.04.2001 16:30(Päivitetty 08.02.2005 10:52)
  • 5 dl piimää
  • n. 5 dl (300g) ruisjauhoja
  • 35 g hiivaa
  • 1 dl siirappia
  • 1-2 rkl fenkolia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl pomeranssin kuorta
  • 1 tl suolaa
  • n 1-1,2 l (550-600 g) vehnäjauhoja
  • 3-4 keskikokoista banaania

Raskin eli juuren valmistus: lämmitä piimä haaleaksi, murusta sekaan hiiva ja vatkaa joukkoon ruisjauhot. Anna kohota lämpimässä esim vesihauteessa liinan alla 1/2-1 tunti. Paahda fenkolinsiemenet ja murskaa ne morttelissa tai muovipussissa nuijalla hakaten.

Kaada siirappi kattilaan, lisää kaikki mausteet ja keitä hetken aikaa, jäähdytä. Leikkaa banaanit lanteiksi. Lisää ne, siirappi ja jauhot vähitellen kohonneeseen raskiin. Alusta taikina hyvin käsin tai koneella. Anna kohota liinan alla.

Leivo taikinasta 2-3 pyöreää matalaa limppua. Kohota limput liinan alla. Paista 210 asteessa 45-60 min. Voitele heti uunista ottamisen jälkeen vesi-perunajauholiemellä niin limput saavat mattaisan kiiltävän pinnan. Voiteluliemi: Sekoita 1 dl vettä ja 1-2 tl perunajauhoja, kuumenna sekoittaen kiehuvaksi.

Lisää aiheesta:

Tiedätkö rautalisän riskit? Proviisorilta vakava varoitus – "Tällaista en koskaan suosittele"Saako ystävän kumppanivalintaan puuttua? Lettuohje, jonka kaikki haluavat: Mäkisen mummon prätsykät hurmaavatAjanvaraus hammashoitajalle? Varo tätä huijausta! Onko tämä käytös pomolta sopimatonta? Kysely paljastaa työntekijöiden mietteet: "Yllättävä tulos"Miksi pissa haisee makealle? Urologi kertoo, mitä virtsan haju voi kertoa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:46
    Ravitsemus

    Tiedätkö rautalisän riskit? Proviisorilta vakava varoitus – "Tällaista en koskaan suosittele"

  • Eilen18:58
    Ero

    Saako ystävän kumppanivalintaan puuttua?

  • Eilen16:45
    Ruoka

    Lettuohje, jonka kaikki haluavat: Mäkisen mummon prätsykät hurmaavat

  • Eilen15:12
    Verkkohuijaukset

    Ajanvaraus hammashoitajalle? Varo tätä huijausta!

  • Eilen12:58
    Työelämä

    Onko tämä käytös pomolta sopimatonta? Kysely paljastaa työntekijöiden mietteet: "Yllättävä tulos"