Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pääsiäislimppu

pääsiäilimppu
pääsiäilimppuCopyright Alma Media Oyj 2000, Copyright
Julkaistu 18.04.2001 16:30(Päivitetty 08.02.2005 10:52)
  • 5 dl piimää
  • n. 5 dl (300g) ruisjauhoja
  • 35 g hiivaa
  • 1 dl siirappia
  • 1-2 rkl fenkolia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl pomeranssin kuorta
  • 1 tl suolaa
  • n 1-1,2 l (550-600 g) vehnäjauhoja
  • 3-4 keskikokoista banaania

Raskin eli juuren valmistus: lämmitä piimä haaleaksi, murusta sekaan hiiva ja vatkaa joukkoon ruisjauhot. Anna kohota lämpimässä esim vesihauteessa liinan alla 1/2-1 tunti. Paahda fenkolinsiemenet ja murskaa ne morttelissa tai muovipussissa nuijalla hakaten.

Kaada siirappi kattilaan, lisää kaikki mausteet ja keitä hetken aikaa, jäähdytä. Leikkaa banaanit lanteiksi. Lisää ne, siirappi ja jauhot vähitellen kohonneeseen raskiin. Alusta taikina hyvin käsin tai koneella. Anna kohota liinan alla.

Leivo taikinasta 2-3 pyöreää matalaa limppua. Kohota limput liinan alla. Paista 210 asteessa 45-60 min. Voitele heti uunista ottamisen jälkeen vesi-perunajauholiemellä niin limput saavat mattaisan kiiltävän pinnan. Voiteluliemi: Sekoita 1 dl vettä ja 1-2 tl perunajauhoja, kuumenna sekoittaen kiehuvaksi.

Lisää aiheesta:

Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisilleNäitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinäKuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 14:13
    Vammaiset

    Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?

  • 12:17
    Kissat

    Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille

  • 11:30
    Jouluruoka

    Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä

  • 08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"