Pääsiäisen traaginen päätös: Sivullinen huolestui perheväkivallasta Lahdessa – Poliisi löysi asunnosta kuolleen naisen, kolmekymppistä miestä epäillään avovaimonsa murhasta

30-vuotiasta lahtelaismiestä epäillään 28-vuotiaan avovaimonsa murhasta Lahdessa. Henkirikos paljastui poliisille pääsiäissunnuntaina.

Mies vangittiin tänään Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa todennäköisin syin murhasta epäiltynä.

Hätäkeskus sai viime sunnuntaina 21. huhtikuuta puoli yhdentoista aikaan aamupäivällä ilmoituksen perheväkivaltatilanteesta. Poliisi hälytettiin heti paikalle kerrostaloasuntoon Lahden Pirttiharjuun.

Hätäkeskukseen ilmoituksen teki ulkopuolinen henkilö, jolle oli havaintojensa perusteella herännyt huoli.

– Sivullinen oli tehnyt havaintoja, jolloin hänellä heräsi huoli perheriitatilanteesta. En pysty kertomaan tarkemmin mitä hän näki tai kuuli, mutta ne olivat sellaisia havaintoja, että hän ajatteli, että nyt on parempi soittaa apua, rikoskomisario Jari Kiiskinen Hämeen poliisista kertoo.

Poliisi ei kommentoi vielä sitä, oliko sivullinen pariskunnan naapuri vai joku muu.

Tutkitaan murhana tekotavan takia

Poliisi meni paikalle nopeasti. Poliisipartio tapasi kerrostalon pihalta tehtävään liittyvän lahtelaismiehen. Asian selvittelyssä heräsi epäily henkirikoksesta, jolloin mies otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä. Mies ei vastustanut kiinniottoa.

– Miehen avovaimo löytyi kuolleena sisältä asunnosta. Hänen pelastamisekseen ei ollut tehtävissä mitään.

Poliisi tutkii tekoa murhana.

– Tekoa ei tutkita murhana suunnitelmallisuuden, vaan tekotavan takia. En kerro vielä mitään enempää tekotavasta tai -välineestä, Kiiskinen toteaa.

Rikoslaissa tappo katsotaan murhaksi tekotavan perusteella, jos se tehdään erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

Epäiltyä kuultu kerran

Poliisin mukaan henkirikos tapahtui lauantain 20. ja sunnuntain 21. huhtikuuta välisenä aikana. Nainen saattoi siis kuolla jo paljon ennen poliisin saapumista.

– Tekoaika varmasti tarkentuu tutkinnan aikana, kun kuullaan eri ihmisten havaintoja.

Poliisi ei ota kantaa siihen, onko epäilty jollain tavalla poliisille entuudestaan tuttu. Tutkinnanjohtaja ei kommentoi vielä sitäkään, oliko pariskunta kahdestaan asunnossa rikoshetkellä.

Poliisi on kuulustellut epäiltyä kerran.

– Emme avaa kuulustelun sisältöä tässä vaiheessa yhtään. Meillä on paljon kuulusteluja vielä tekemättä.

Poliisilla on jo jotain käsityksiä teon mahdollisesta motiivista.

Mahdollisten päihteiden osuus asiaan selviää tutkinnan edetessä.

Lue myös:

    Uusimmat