Pääsiäisen rahka-suklaatorttu

Tässä on ihana tortun ohje pääsiäiseksi. Torttupohjaksi sopii mainiosti Suklaa Cookiestaikina tai mikäli et halua suklaata, kokeile hyvän makuista Kauramurotaikinaa. Täytteeksi on käytetty klassisia pääsiäisen makuja, persikkaa ja rahkaa. Täyteen voi laittaa tortulle sellaisenaan tai sen voi hyydyttää liivatteella. Ohessa on ohje molempiin tapoihin. Aurinkoista pääsiäistä!

Rahka-suklaatorttu

  • Torttupohja:
  • 1 pkt Suklaa Cookiestaikinaa (pakastetaikina)
  • tai Kauramurotaikinaa (jos et halua suklaata)
  • Tortun päälle::
  • 2 dl persikoita kuutioina (n. 200 g)
  • Rahkatäyte:
  • 1 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (2-2½ dl)
  • 1/3 tl inkivääriä
  • (½ dl sokeria)
  • 1 dl mantelilastuja tai -rouhetta
  • 1 tlk maitorahkaa (250 g)
  • 2 kpl säilykepersikanpuolikasta pieninä kuutioina
  • Mikäli haluat kiinteän hyytelön:
  • 4 liivatelehteä
  • ½ dl persikkatölkin lientä
  • Koristeeksi:
  • säilykepersikoita
  • 1pss pääsiäisrakeita
  • sitruunamelissanlehtiä

Painele sulanut taikina piirakka/torttuvuoanpohjalle ja reunoille. Paista 200 asteiseen uunin toiseksi alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Vaahdota vaniljakastike vaahdoksi, mausta inkiväärillä ja mantelirouheella ja tarvittaessa sokerilla. Yhdistä tähän rahka ja pilkotut persikat. Mikäli haluat kiinteän hyytelön:Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kuumenna ½ dl persikkatölkin lientä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi persikkatölkin liemeen. Lisää seos vaniljarahkavaahtoon hyvin sekoittaen.

Kostuta torttupohja persikkatölkin liemellä ja levitä sille kerros pilkottua persikkaa. Kaada sen päälle rahkavaniljatäyte. Liivatehyytelötäyte vaatii hyydytyksenkylmässä, mieluiten seuraavaan päivään.Koristele persikkaviipalein, pääsiäisrakein ja sitruunamelissan lehdin.

Vinkki: PÄÄSIÄISEN JÄÄTELÖSUKLAATORTTU

Helpompi vaihtoehto edelliselle:

Käytä rahkatäytteen tilalla jäätelöä. Tällöin hyydytys onkin jäädytys, eli kakku valmistuu pakastimessa.Huom. jäätelö tulee hieman pehmentää, jotta saat siihen sekaan persikkapalaset ja täytteen tortun päälle.

Reseptit: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat