Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Päärynäpiirakka

zafin14
zafin14Copyright MTV Oy 2000
Julkaistu 18.04.2001 16:21(Päivitetty 08.02.2005 14:45)
  • Pullataikina:
  • ½ l nestettä (maitoa tai vettä)
  • 50 g hiivaa
  • (2 tl kardemummaa)
  • 1-2 munaa
  • 1 ½ -2 dl sokeria
  • 150-200 g rasvaa
  • runsas 1 ½ l (noin 1 kg) jauhoja
  • Täyte:
  • 1 prk (100 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl kevytkermaa
  • 1 muna
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna tai ½ tl jauhetta
  • 4 päärynää tai 1 tlk (400 g) päärynöitä

Pullataikina:

Lisää kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva, munat, sokeri ja mausteet sekä jauhot hyvin alustaen. Lisää rasva alustamisen loppupuolella.

Kohota taikina peitettynä noin kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonnut taikina jälleen kiinteäksi ja leivo.

Voitele piirakkavuoka. Ota ½ litran taikinasta 1/3 osaa ja kauli pyöreäksi pohjaksi. Levitä kaulittu pohja piirakkavuoan pohjalle jauhotetuin käsin. Anna pohjan kohota liinalla peitettynä ja pistele pohja haarukalla. Voitele pohjan reunat munalla.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä kohonneelle pohjalle. Kuori ja halkaise päärynät tai valuta säilykepäärynät ja asettele ne kauniisti täytteen päälle.

Paista piirakkaa uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Leivo loppu pullataikinasta pikkupiirakoita, pikkupullia, voisilmä- tai hillopullia tai kierrepullia. Nautinnollisia leivontahetkiä!

Lisää aiheesta:

Rikki menneestä laukusta tulikin vain pieni korvaus – tätä kaikki eivät vakuutuksestaan tiedä: "Saattaa yllättää"Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä"Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takarajaTyönantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:02
    Vakuutukset

    Rikki menneestä laukusta tulikin vain pieni korvaus – tätä kaikki eivät vakuutuksestaan tiedä: "Saattaa yllättää"

  • 17:44
    Jouluruoka

    Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!

  • 14:45
    Sauna

    Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä

  • 12:27
    Elektroniikka

    "Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!

  • 09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja