Pääministeri Sanna Marinin puolison työpaikka sai 45 000 euroa avustuksia

Yrittäjät moittivat Business Finlandin tukimallia – start-up-konsultti lähettää tuimat terveiset elinkeinoministerille 7:49
Yrittäjät moittivat Business Finlandin tukimallia – start-up-konsultti lähettää tuimat terveiset elinkeinoministerille

Pääministeri Sanna Marin kertoo Twitterissä, että yhtiö, jossa hänen puolisonsa työskentelee, on saanut Business Finlandilta 45 000 euroa yritystukea.

Valtion rahoituslaitoksen Business Finlandin koronakriisin vuoksi myöntämät yritystuet ovat herättäneet kysymyksiä ja soraääniä niin kansan riveissä kuin hallituspuolueiden sisällä.

Huhtikuun 20. päivä mennessä Business Finland oli tehnyt päätökset yli 184 miljoonan euron rahoituksesta yhteensä 6929 yritykselle. Rahoitusta jakavat myös Ely-keskukset, joiden rahoituksen kohteena ovat alle viiden hengen yritykset.

Yksi rahoitusta saaneista yrityksistä on pääministeri Sanna Marinin puolison työpaikka.

Hän kertoo Twitterissä firman saaneen avustusta 45 000 euroa ja korostaa, ettei hänen miehellään ole omistusta yrityksessä vaan hän on siellä pelkkä työntekijä.

Marin toteaa saaneensa tietää asiasta tänään ja haluavansa kertoa siitä avoimesti.

Aiemmin tänään vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson (vas.) vaati korjausliikettä koronan vuoksi myönnettäviin yritystukiin. Myöhemmin Anderssonin joukkoon ovat liittyneet myös SDP:n kansanedustajat Tarja Filatov ja Ilmari Nurminen, jotka vaativat kriisitukien jakoperusteiden muuttamista. 

Elinkeinoministeri Mika Lintilä totesi Twitterissä, että työ- ja elinkeinoministeriö käynnistää yritysrahoituksista tarkastuksen.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat