Kuinka pääministeri vastaa UPM:n toimitusjohtajan kritiikkiin? Seuraa suorana Marinin tiedotustilaisuutta klo 14.30

Miten Marin vastaa kritiikkiin? Saako Jämsä apua? Katso pääministerin tiedotustilaisuus 24:28
Näin Marin vastasi UPM-pomon kritiikkiin.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vierailee tänään Jämsässä, jossa sijaitsevan Kaipolan paperitehtaan sulkemisesta metsäyhtiö UPM kertoi keskiviikkona.

Pääministeri Sanna Marin tapaa vierailunsa aikana UPM:n tehtaan ja työntekijöiden edustajia sekä Jämsän kaupungin edustajia. Tapaamisiin osallistuvat myös työministeri Tuula Haatainen (sd.) ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.).

Marin järjestää Jämsässä tiedotustilaisuuden. MTV Uutiset seuraa tiedotustilaisuutta suorana kello 14.30 alkaen.

Kritiikkiä veroratkaisuista

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesosen mukaan uutinen paperitehtaan sulkemisesta on musertava tehtaalle, sen henkilöstölle ja alueelle.Toimitusjohtaja kritisoi kirjeessään ammattiyhdistysliikettä ja Suomessa tehtyjä veroratkaisuja.

– Dieselveroa korotetaan jokaisella hallituskaudella, vaikka tiedetään, että 80 prosenttia kulutuksesta on raskaassa liikenteessä, esimerkiksi puun tai tavaran kuljetuksessa.

Toimitusjohtajan mukaan olisi korkea aika arvioida, miten tulevaisuudessa voitaisiin tehdä kokonaisvaltaista teollisuus-, työmarkkina- ja veropolitiikkaa, joka mahdollistaa kannattavan teollisuuden toiminnan ja uusinvestoinnit.

– Menestyvä yksityissektori on edellytys yhteiskuntamme kestävälle rahoitukselle.

Satojen työpaikat vaakalaudalla

Marin totesi keskiviikkona Twitterissä pitävänsä viime päivien irtisanomisuutisia erittäin valitettavina.

– Työ- ja elinkeinoministeriö etsii mahdollisuuksia tukea työntekijöitä ja alueita tilanteessa. Toimiin on jo ryhdytty.

UPM kertoi keskiviikkona suunnittelevansa Kaipolan paperitehtaan pysyvää sulkemista tämän vuoden loppuun mennessä. Suunnitelman toteutuessa tehtaalla menetetään 450 työpaikkaa.

UPM perustelee tehtaan lopettamissuunnitelmia sillä, että Kaipolan tehdas on yhtiön paperitehtaista kilpailukyvyltään heikoin.

Yhtiö tekee päätöksen tehtaan kohtalosta yt-menettelyn jälkeen. Kaikkiaan UPM:n suunnittelemat tehostamistoimet vähentäisivät noin 840 työpaikkaa, niistä valtaosan Suomessa.

Uutista muokattu 28.08.2020 kello 10.19 lisäämällä tietoja.

Lue myös:

    Uusimmat