Pääministeri Marin ja kokoomuksen Orpo täydessä sanasodassa Twitterissä: Syytös koronatoimiin liittyvistä valheista heitetty ilmaan

46:54
Katso videolta, miten pääministeri kommentoi Suomen koronatilannetta ja rajoituksia omin sanoin perjantaina

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo käyvät parhaillaan kiivasta sanasotaa Twitterissä hallituksen koronatoimiin liittyen. 

Marinin mukaan oppositio tekee politiikkaa valheellisilla väittämillä. Marin viittaa Ylen uutiseen, jossa Orpo arvostelee hallituksen hybridistrategiaa: 

– Kansanedustajien kysymyksiin on vastattu kyselytunnilla. Hallituksen tavoite on koko ajan ollut estää viruksen leviämistä, turvata terveydenhuollon kantokyky ja suojella riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä, Marin kirjoittaa.

Orpo vastaa pyytämällä pääministeriltä tarkennusta siitä, mistä hän on Marinin mukaan valehdellut. Orpon mukaan toimeenpano koronatoimissa ontuu edelleen.

Marin vastaa Orpon sanovan, että ”jatkuva pallottelu siitä, annetaanko taudin levitä vai ei, luo epävarmuutta”. Pääministerin mukaan hallituksen tavoitteena on kuitenkin koko ajan ollut viruksen leviämisen estäminen.

– Väität myös, etten olisi vastannut kysymyksiin eduskunnassa. Se ei pidä paikkansa. Olen vastannut ja kertonut samalla, että mittareista kerrotaan vielä tarkemmin infossa, jossa asiantuntijat käyvät tilannetta läpi. Tämä ei ole parlamentarismin halventamista toisin kuin väität, pommittaa Marin tviiteissään.

Marin toteaa haluavansa selvyyttä Kokoomuksen koronalinjasta.

– Haluatteko yhteiskunnan heti auki vai torjua virusta, kysyy Marin.

Orpo kommentoi, että hallituksen ja sen alaisten viranomaisten linjauksissa on ollut viime viikkoina suuria ristiriitoja.

– Jokainen voi myös arvioida, miten hyvin torstain istunnossa vastattiin kysymyksiini, toteaa Orpo ja viitaten tviittin liittämäänsä puheenvuoroon:

Marinin mukaan puolestaan hallitus on pitänyt kriisin aikana lukuisia infotilaisuuksia eduskuntaryhmien ja puolueiden puheenjohtajille, joissa on ollut mahdollisuus kysyä asioista hallitukselta ja asiantuntijoilta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja