Hallituksen strategia huolestuttaa Petteri Orpoa: Pallottelusta "uhkaa tulla hyppyri tuntemattomaan" – suojamaskien käytöstä tultava selkeä suositus

10:21
Näin Petteri Orpo otti kantaa hallituksen päätöksiin 5. toukokuuta: "Suomi auki ja talous käyntiin"

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen koronaviruksen vastainen hybridistrategia huolestuttaa kokoomuksen puheenjohtajaa Petteri Orpoa.

Orpon mielestä hallituksen suunnittelemat taudin hallintakeinot niin testauksessa, jäljityksessä kuin suojaamisessa ovat edelleen puutteelliset. Orpo puhui kokoomuksen puoluevaltuuston etäkokouksessa lauantaina.

Orpon mukaan hallituksen täsmälliset tavoitteet ja keinot niiden saavuttamiseksi ovat epäselviä ja toimeenpanossa on ollut jatkuvasti ongelmia.

– Jatkuva pallottelu siitä, annetaanko taudin levitä vai ei, luo epävarmuutta. Hybridistrategiasta uhkaa tulla hyppyri tuntemattomaan, Orpo sanoi.

Orpo vaatii hallitukselta laajempaa testausta sekä selkeää suositusta suojamaskien käytöstä ahtaissa tiloissa ja julkisissa kulkuvälineissä. Ilman kunnollisia taudin hallintakeinoja on uhkana, että tartuntojen määrä lähtee kasvuun yhteiskunnan avautuessa, hän painottaa.

– Koronatestejä on lisättävä ja niihin pääsyä helpotettava. Myös yksityiset yritykset on otettava kunnolla mukaan testien tekemiseen, Orpo sanoi.

Orpo kritisoi myös pääministeri Marinin toimintatapaa, jossa kysymyksiin ei vastata eduskunnassa, vaan niitä varten järjestetään erillinen tiedotustilaisuus, jossa ei ole paikalla kriittistä oppositiota.

– Kansanedustajat kysyivät pääministeriltä hallituksen linjasta tämän viikon torstain kyselytunnilla. Pääministeri vastasi kertovansa siitä medialle perjantain tiedotustilaisuudessa. Minusta tämä on eduskunnan ja parlamentarismin väheksymistä, Orpo painotti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja