Paahdetut tapenade- ja pestoleivät

Tapenade -ja pestoleivät
Tapenade -ja pestoleivätRuokala.com
Julkaistu 14.03.2005 14:05(Päivitetty 15.03.2005 10:45)

10 annosta

  • Ainekset:
  • 3-4 isoa patonkia
  • Tapenade:
  • 300 g mustia kivettämiä oliiveja
  • 5-6 kpl anjovisfileetä
  • 100 g kapriksia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl sitruunamehua
  • persiljaa
  • mustapippuria myllystä
  • Pesto:
  • 3 dl parmesanraastetta
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 3 kpl valkosipulin kynsiä
  • ripaus karkeaa suolaa
  • mustapippuria
  • 3 dl basilikan lehtiä

Tapenade:

Silppua oliivit pieneksi silpuksi ja laita monitoimikoneeseen. Lisää anjovis ja kapris. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla.

Pesto:

Sekoita tehosekoittimessa basilikanlehdet ja karkea suola aivan tasaiseksi. Lisää parmesanraaste, murskatut valkosipulinkynnet sekä mustapippuri ja sekoita. Lisää öljy nauhana joukkoon ja anna pyöriä tasaisen vihreäksi. Voit halutessasi lisätä pinjansiemeniä joukkoon basilikan hienonnusvaiheessa.

Leikkaa patongeista ohuita viipaleita ja paahda viipaleet uunissa rapeiksi. Sivele viipaleille tapenadea tai pestoa ja lado tarjottimelle.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle