Ovatko nämä Britannian kauneimmat kasvot?

Britti Florence Colgate voitti kilpailun, jossa etsitään luonnollista kaunotarta. Vaaleahiuksisen ja sinisilmäisen naisen valttikortti on symmetria, jota pidetään klassisena määritelmänä kauneudesta, Daily Mail uutisoi.

Leonardo Da Vinci vietti elämänsä yrittäen maalata sellaista. Tiedemiehet ja matemaatikot ovat yrittäneet ratkaista arvoitusta jo vuosisatoja ja plastiikkakirurgit ovat koittaneet muovata meistä sellaisia. Brittiläinen Florence Colgate on kuitenkin aidosti sitä. 18-vuotiaalla opiskelijalla on nimittäin täydelliset kasvot. Hänen silmänsä, suunsa, otsansa ja poskipäänsä ovat täydellisessä suhteessa toisiinsa, mikä tekee hänestä virheettömän kaunottaren.

Teoriassa täydelliset mittasuhteet eivät merkitse mitään muuta kuin että Colgate on kasvonpiirteiltään symmetrinen. Sinisilmäinen blondi on kuitenkin niin kaunis, että hänet valittiin vastikään "Britannian luonnollisimmat kauniit kasvot" -kilpailun voittajaksi. Kaunotar voitti 8000 kilpasiskoaan taistossa, jossa diskattiin kaikki plastiikkakirurgisissa operaatioissa käyneet.

Colgate osallistui kilpailuun, kun ystävät, perheenjäsenet ja työkaverit pikaruokaravintolasta usuttivat häntä osallistumaan kilpailuun, joka yllyttää naisia olemaan ylpeitä itsestään luonnollisena. Kisan voitto poiki Colgatelle matkan Lontooseen mallitoimistoon. Lisäksi hänen kuviaan tullaan näkemään Superdrug-kaupan mainoksissa ympäri maata.

– Naisten ei tulisi tuntea, että heidän on pakko käyttää meikkiä. Toivon että ihmiset katsovat minua ja ajattelevat, ettei heidän täydy. Olen hyvin tyytyväinen siihen miltä näytän, enkä ikinä menisi plastiikkakirurgille tai hankkisi Botoxia, Colgate sanoo.

Kaunotar kertoo, että mallin työt kiinnostavat häntä kovasti, mutta tällä hetkellä hän joutuu keskittymään opiskelemaan kaupallisia aineita, maantietoa ja psykologiaa. Tulevaisuudessa hän haluaisi opiskella liikkeenjohtoa yliopistossa.

Symmetria on kaunista

Symmetrisyys on pitkään liitetty kauneuteen ja siitä Colgaten kasvot ovat oiva esimerkki.

– Colgatella on kaikki klassiset kauneuden piirteet. Hänellä on isot silmät, korkeat poskipäät, täyteläiset huulet ja tasainen iho. Vaikka emme yleensä tajua sitä, monilla ihmisillä kasvon eri puolet ovat aika erilaiset, St Andrewsin yliopiston psykologian laitoksenCarmen Lefévre kertoo.

Naisen kasvojen sanotaan olevan kaikkein viehättävimmät, kun hänen pupillisensa välinen väli on juuri alle puolet siitä pituudesta joka kulkee toisesta korvasta toiseen korvaan. Colgatella tämä suhdeluku on ihanteellinen 44 prosenttia. Asiantuntijoiden mukaan perinteisen kauniilla ihmisellä myös väli silmien ja suun välillä tulisi olla hieman yli kolmannes siitä pituudesta, joka kulkee hiusrajan ja leuan välillä. Colgatella tämä suhdeluku on 32,8 prosenttia.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock (Kuvan nainen ei liity juttuun)

Lue myös:

    Uusimmat