Ovatko matalat kengät tyylirike? Näin valitset oikeat kengät juhlaan!

Juhlat eivät tarkoita, että jalkoja olisi pakko piinata korkeissa koroissa. Kokosimme vinkit matalien juhlakenkien hankintaan.

Cannesin elokuvafestivaaleilla on kohistu mataliin kenkiin sonnustautuneiden naisten käännyttämisestä punaisella matolla. Voivatko matalat kengät olla tosiaan etikettivirhe?

– Eivät. Tärkeintä on se, että kengät ovat sirot ja juhlavaa materiaalia. 1950-luvulta lähtien – silloin kun teräsrunkoinen piikkikorko kehitettiin – koroista on kuitenkin tullut suosituin vaihtoehto. Se ei kuitenkaan merkitse sitä, etteikö matalissakin kengissä voisi juhlia, etikettiasiantuntija ja muotitoimittaja Mirva Saukkola opastaa.

Juhlakenkien valinnassa tärkeintä on siis juhlava materiaali ja sirous, ei koron korkeus.

Lue vinkit juhlakenkien valintaan!

Juhlakenkiin sopivia materiaaleja ovat esimerkiksi nahka ja satiini. Keinonahka voi näyttää halvalta.

Paksut pohjat tekevät kengistä turhan raskaan näköiset. Vältä myös jykeviä malleja, kuten loafereita, kävelykenkiä ja nilkkureita.

Kapea kärki tekee kengästä – ja sen käyttäjästä – siromman näköisen ja toimii myös matalissa kengissä. Samoin vaaleat, nudensävyiset kengät voivat huijata jaloista pidemmän näköiset. Muutaman sentin korkuiset, kapeat korot ovat tulleet muotiin, ja näyttävät platform-pohjia trendikkäämmiltä.

Matalat kengät toimivat erinomaisesti esimerkiksi lyhyiden hameiden, 1960-lukulaisten lyhyiden kotelomekkojen ja sortsiasujen kanssa. Matalat kengät voivat sopia myös maksihelmojen pariksi: itse asiassa korkeat korot voivat näyttää jopa hölmöiltä, jos mekon helma ei niiden takia yletä alas asti.

Monen mielestä korot kuitenkin tekevät juhlan. Mukavuudenhaluinen juhlija välttää piikkikorkoja ja huimia, yli 9 sentin korkoja. Jo muutaman sentin korko riittää ryhdistämään siluettia. Mukavimmat korkokengät ovat sellaiset, joissa on tukeva lesti. Myös esimerkiksi nilkkaremmit tai jalkapöydän yli kulkevat remmit voivat parantaa istuvuutta. Paksumpi korko on parempi jalalle kuin aivan kapea. Käytä korkojen kanssa päkiän alle laitettavia geelityynyjä, niin jalkasi jaksavat paremmin.

Juhlat edessä, kengät kadoksissa? Katso shoppailuvinkit!

P.s. Millaiset kengät jokaisella naisella tulisi olla? Katso video

Haastattelimme taannoin huippustylisti Teri Niittiä kenkämuodista. Tyylikäs nainen ei tarvitse huimaa kenkävalikoimaa – muutama tarkkaan valittu pari riittää. Katso, mitä kaappiin kannattaa hankkia!

Lue myös:

    Uusimmat