Mainos

Cannesin tyylisääntö tyrmistyttää: Naisille porttikielto matalien kenkien takia?

BBC uutisoi Cannesin filmifestivaalien järjestäjien käännyttäneen punaiselta matolta naisia, joilla oli jalassaan matalat kengät.

Esimerkiksi vanhempia ja huonokuntoisia naisia ei päästetty Cate Blanchettin tähdittämän Carol -elokuvan ensi-iltaan "sopimattoman kenkävalinnan" takia, uutisoi Screen Daily. Sivuston mukaan festivaalin edustajat olisivat vahvistaneet pukukoodin edellyttävän naisilta korkeita korkoja.

Festivaalijärjestäjät ovat kuitanneet väitteen perättömänä huhuna, mutta muistuttaneet, että Cannesissa edllytetään eleganttia iltapukeutumista. Festivaalin johtajaThierry Frémaux  osallistui keskusteluun Twitterissä muistuttamalla, etteivät pukeutumissäännöt ole muuttuneet: iltapukua edellytetään, mutta korkojen korkeutta ei ole erikseen määritelty.

Kuitenkin myös esimerkiksi elokuvaohjaaja Asif Kapadia on kertonut vaimonsa saaneen huomautuksen matalien kenkiensä takia. Myös brittiläinen Independent Film Company kertoo Twitterissä henkilökuntansa joutuneen käännytetyksi punaiselta matolta korkojen puutteen takia. heidän mukaansa kyseessä eivät olisi olleet arkiset tai muuten tilaisuuteen sopimattomat kengät, vaan ongelma olisi ollut nimenomaan matalassa korossa.

Matalien juhlakenkien aikaansaama kohu on herättänyt närkästystä muissakin kuin naisissa. Indiewiren päätoimittaja Nigel M. Smith kertoo Benicio Del Toron ja Josh Brolinin aikovan protestoida typerää tyylisääntöä marssimalla itse korkokengissä punaiselle matolle.

Mitä mieltä sinä olet – kuuluvatko korot juhlaan?

Pitääkö naisella olla korkokengät juhlassa?

Pitääkö naisella olla korkokengät juhlassa?

 • Kyllä vain, näyttää tyylikkäämmältä.

  16.92% (68 kpl)

 • Ei välttämättä. Matalatkin kengät voivat olla juhlavat.

  83.08% (334 kpl)

Lähteet BBC.co.uk, Screen Daily, Twitter

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.