Ovatko äidit liian kiinni puhelimissaan? Osuva kuva herättelee pohtimaan, onko oikeasti näin

Tuntuuko, että nykyäidit eivät muuta teekään kuin räplää puhelintaan? Australialaisen taitelijan piirtämä kuva herättelee ajattelemaan asiaa hieman eri kantilta.

Vanhempien puhelimen käyttö lastensa seurassa on runsaasti mielipiteitä ja keskustelua herättävä asia.

Vanhemman jatkuva puhelimen käyttö ei toki ole suotavaa. Vuonna 2017 julkaistussa kyselytutkimuksessa havaittiin, että puhelintaan yhdessäolon aikana räpläävä vanhempi saa lapsen tuntemaan itsensä merkityksettömäksi.

Ulkopuolinen ei kuitenkaan voi tietää, kuinka paljon vanhempi todellisuudessa käyttää aikaansa älypuhelimensa kanssa.

Puhelimen räplääminen on vain pieni välähdys äidin arjesta

Asiaan kiinnitti huomiota australialainen taiteilija Paula Kuka. Taitelijanimellä Common Wild piirtävä nainen jakoi sosiaalisessa mediassa vastineensa sanomalehdessä julkaistulle piirrokselle, jossa äidit olivat kiintyneempiä puhelimiinsa kuin vauvoihinsa.

– Kukaan ei kiistä sitä, että yhteiskuntana olemme aivan liian riippuvaisia puhelimistamme. Mutta haluaisin korostaa, että ne muutamat hetket, jolloin näet äidin julkisella paikalla lastensa kanssa, on vain pieni välähdys siitä, mitä hän todella tekee, Common Wild kertoo Love What Matters -sivuston Facebook-päivityksessä.


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Nykypäivänä älypuhelin on tapa kommunikoida niin perheen ja ystävien kuin asiakkaiden sekä työtovereiden kanssa. Puhelimelta saatetaan tarkastaa ostoslista, kellonaika, viesti lastenhoitajalta tai varata aika lääkäriltä.

Common Wild muistuttaa piirtämällään kuvalla, että äidin puhelimen käyttö on vain yksi välähdys kaikesta siitä, mitä hän todella tekee lapsensa kanssa. Pieneen hetkeen perustuva arvostelu on kohtuutonta.

Some ihastui kuvaan

Taiteilijan Facebookissa ja Instagramissa jakama piirros on kerännyt kymmeniä tuhansia tykkäyksiä ja jakoja. Moni kirjoittaa ihastelevansa ulostuloa.

– Mahtavaa! Kiitos, kun puolustat kaikkia vanhempia, jotka eivät tarvitse tuollaista arvostelua, eräs Facebook-käyttäjä kommentoi tiivistäen monien tunteet.

– Tämä on niin totta! Ihmiset ovat valmiita tuomitsemaan toisen ilman, että tietävät totuuden. Äidit huolehtivat lapsistaan ympäri vuorokauden, toinen kirjoittaa.

Osa kommentoijista myös muistuttaa, että jotkut vanhemmat ovat olleet lapsiaan kohtaan välinpitämättömiä jo ennen älypuhelinaikaa. 

Lue myös:

    Uusimmat