Äiti takavarikoi esiteinien puhelimet yöksi – nyt kukaan ei halua lapsen luokse yökylään: "Kävi ilmi, että olin nolannut tyttäreni isosti"

5:44
Miten viihdyttää lapsia ilman ruutuja? Tässä helppoja leikkejä lapsille ilman älylaitteita

Kun Katie kielsi esiteinejä käyttämästä puhelimiaan öisin, hän pilasi samalla lapsensa sosiaalisen elämän. – Kukaan ei halua enää tulla meille yöksi, koska minä olen syvältä, Katie kuvailee.

Aiemmin Katie Bingham-Smithin lapsella oli usein ystäviä yökylässä. Ihanat illanvietot kuitenkin muuttuivat peruuttamattomasti, kun älypuhelimet tulivat perheeseen.

– Hauskat hetket loppuivat heti, kun nuoret olivat tarpeeksi vanhoja saamaan innokkaat pikku näppinsä kiinni kännyköihin. Sen sijaan, että he pelaisivat koripalloa, ajelisivat pyörällä tai katsoisivat elokuvia, puhelimista tuli nuorten mieltymyksen kohde, Katie kuvailee Scary Mommy -sivustolla.

– Aluksi en ollut huolissani. Ajattelin, että se menisi ohi ja he haluaisivat taas tulla keittiöön, syödä herkkuja ja jutella toisilleen kasvokkain. Mutta ei sitä tapahtunut.

"Löysin kolme zombilta vaikuttavaa 12- ja 13-vuotiasta tuijottamassa näyttöä..."

Katien mukaan ystävien ollessa kylässä aamu muuttui illaksi, mutta nuoret eivät halunneet mennä ulos viihtymään tai pitämään hauskaa. Sen sijaan he istuivat yläkerrassa hiljaa puhelintensa kanssa.

– Ensimmäisellä kerralla halusin olla siisti äiti ja antaa lasteni valvoa pitkään. Ajattelin, että lopulta he väsyvät puhelimiinsa ja joko kommunikoivat keskenään tai nukahtavat. Mutta kun heräsin aamukolmelta pissalle, näin valon kajastavan tyttäreni huoneesta, Katie sanoo.

Hän hiipi kurkistamaan huoneeseen olettaen, että lapset nukkuisivat.

– Ei. Sen sijaan löysin kolme zombilta vaikuttavaa 12- ja 13-vuotiasta tuijottamassa näyttöä. Otin puhelimet pois ja sanoin, että he saisivat ne takaisin aamulla.

"Kävi ilmi, että olin nolannut tyttäreni"

Katie ilmoitti muille vanhemmille, että ottaisi jatkossa nuorten puhelimet pois jo illalla. Hän koki tehneensä hyvän työn ja olevansa hyvä äiti.

– Paitsi, etten ollut. En edes vähän. Kävi ilmi, että olin nolannut tyttäreni isosti. Olin ainoa äiti äitiyden historiassa, joka oli koskaan kehdannut tehdä noin ilkeästi.

Seuraavalla kerralla Katie vei nuorten puhelimet yhdeksältä illalla ja asetti ne keittiösaarekkeelle. Hän nukkui hyvin ajatellen, miten hauskaa tytöillä olisikaan, kun he juttelevat ja kihertelevät keskenään.

Totuus oli hieman toisenlainen.

– Valitettavasti koulussa kiertää nyt sana, että minä olen se lohikäärmenainen, joka on niin hiton tiukka, että Tuhkimonkin äitipuoli näyttää rinnallani hyvältä. Kukaan ei halua enää tulla meille yöksi, koska minä olen syvältä, Katie kuvailee.

Ei aio joustaa säännöstä

Katieta ei haittaa, että nuoret käyttäytyvät dramaattisesti ja solvaavat häntä liian tiukasti. Häntä häiritsee se, että 13-vuotiaat tytöt istuvat aamukolmelta puhelimiensa ääressä.

– Toivoisin, että heillä olisi kyky panna ne hiton kapineet pois 13-vuotiaina, mutta ei heillä ole, Katie sanoo.

– En aio pitää tästä säännöstä kiinni ikuisesti. Muutaman vuoden kuluttua on ok, että 16-vuotiaat pysyvät hereillä koko yön ruutua tuijottaen. Siihen mennessä olen liian väsynyt välittääkseni.

Toistaiseksi hän aikoo kuitenkin viedä nuorten puhelimet pois illalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja