Äiti julkaisi kipakan vastineen miehelle, joka valitti hänen puhelimen käytöstään kauppajonossa: "Kiitos, että otit aikaa päivästäsi nolataksesi nuoren äidin"

Vauvoille oma juhlapäivä 7:58
Kun Ronja Leskisen viisikuukautinen Viivi-vauva itkee bussissa, aikuiset ihmiset alkavat huokailla ja katsoa vihaisesti. Huomenta Suomessa ihmeteltiin asennetta ja toivottiin siihen muutosta esimerkiksi syyskuussa 2017 ensimmäistä kertaa vietettävän vauvan päivän myötä.

Tracy yritti saada kaupan kanta-asiakaskortin toimimaan puhelimessaan, kun sai toruja tuntemattomalta miesasiakkaalta. Nainen kirjoitti kipakan vastineen miehelle, joka käski "panna puhelimen pois". 

Tracy Bennett oli shoppailemassa lastensa kanssa, kun kaupan toinen asiakas päätti ripittää häntä. Tracy oli Costco-kaupassa kahden poikansa, 2-vuotiaan Elliotin ja 7-kuisen Isaacin kanssa. Hän yritti kirjautua kaupan sovellukseen jonottaessaan samalla, kun lapset alkoivat hermostua.

Yllättäen jonossa ollut mies kumartui Tracyn puoleen ja sanoi:

– Näetkö nämä lapset? He hermoilevat noin, koska haluavat huomiotasi. Ehkä sinun pitäisi panna puhelimesi pois ja antaa heille huomiosi.

"Kiitos siis nerokkaasta tilanneanalyysistäsi"

Tracy tyrmistyi miehen sanoista ja päätti myöhemmin kirjoittaa hänelle avoimen kirjeen Facebookin Breastfeeding Mama Talk -sivustolla.

Hän huomauttaa, että oli jonottanut jo 15 minuuttia ja ehtinyt viihdyttää lapsiaan kirjoilla, välipaloilla ja osoittelemalla muiden asiakkaiden tuotteita.

– Minulla ei ollut aavistustakaan siitä, että lapseni haluavat huomiotani, kun taaperoni hokee "äiti, pizza, äiti, pizza" uudelleen ja uudelleen, ja vauvani varoittelee minua äännähtelemällä siitä, että jos emme kohta liiku, hän hermostuu. Kiitos siis nerokkaasta tilanneanalyysistäsi, Tracy kirjoittaa.

"Kiitos, että otit aikaa päivästäsi nolataksesi nuoren äidin"

Mies oli Tracyn mukaan jonottanut hänen takanaan vain pari minuuttia eikä ilmeisesti ollut nähnyt, miten hän hupsuttelee lastensa kanssa ja huvittaa heitä.

Tracy huomauttaa, etteivät lapset olleet "uhmakohtausasteikolla" edes tasolla yksi, ja hänkin näpelöi puhelintaan vain saadakseen kaupan kanta-asiakaskortin toimimaan sen kautta.

– Mutta kiitos vanhemmuusneuvoistasi. Kiitos, että otit aikaa päivästäsi nolataksesi nuoren äidin, jolla on kaksi pientä lasta. Kiitos, että näit stressaavan hetken ja ajattelit: "Teenpä tästä vielä pahempaa hänelle", Tracy toteaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Jos sinulla ei ole tarjota tukea, ole hyvä, pidä huoli omista asioistasi"

Tracy huomauttaa, että pienen lapsen kanssa liikkeessä oleva vanhempi on luultavasti aina ainakin hiukkasen stressaantunut. Sivullisten tulisi siis olettaa, että äiti yrittää jo parhaansa hoitaakseen tilanteen ja olisi mieluummin kotona lastensa kanssa.

– Voit olettaa, ettei äiti ole varmaankaan nukkunut sitten esikoisensa syntymän. Oleta, että hänen on nälkä, koska hänen taaperonsa päätti haluta lisää munia aamulla, ja äiti jakoi tälle omasta aamiaisestaan. Ja jos sinulla ei ole tarjota mitään tukea hänelle, ole hyvä, pidä huoli omista asioistasi, Tracy näpäyttää.

– Vauvamme ovat terveitä, vauvamme ovat onnellisia (huolimatta siitä, ettei heitä huvita seistä jonossa Costcossa), ja lisäksi rakastamme lapsiamme valtavasti. Ja luojan tähden, lapsemme voivat odottaa kaksi minuuttia sillä aikaa, kun yritän ratkaista ongelman puhelimellani.

"Joskus vanhemman täytyy ohjata huomionsa muualle hetkeksi"

Tracy kertoi Good Morning Americalle päättäneensä kirjoittaa avoimen kirjeen, koska parhaat sanat tulevat mieleen aina vasta hankalan tilanteen jo mentyä.

– Kun mies sanoi kommenttinsa, käyttäydyin puolustelevasti, Tracy sanoo.

Hän huomauttaa, etteivät arvostelijat koskaan näe koko totuutta ja kaikkea sitä huomiota ja aikaa, jota vanhemmat jakavat lapsilleen.

– Joskus vanhemman täytyy ohjata huomionsa muualle hetkeksi, mutta siinäkin on kyse lastemme parhaasta, Tracy sanoo.

Hän kertoo saaneensa valtavasti tukea ja kannustusta kirjeen kirjoitettuaan.

– Ihmisillä on toki oikeus mielipiteeseen ja sen ilmaisuun, mutta heidän pitäisi pysähtyä miettimään, miten tuo mielipide vaikuttaa ihmiseen, jolle se kerrotaan, Tracy sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat