Outo turma Välimerellä – Suomalaisvene putosi rahtilaivan kyydistä

Pietarsaaressa Baltic Yachtsin veistämöltä valmistunut My Song -superjahti on pudonnut kuljetuksen aikana rahtialuksen kyydistä ja mahdollisesti uponnut Välimereen viime lauantaina.

Vuonna 2016 valmistunut 39,6-metrinen vene oli matkalla rahtilaivan kyydissä Karibialta Välimerelle, missä sen piti osallistua Superyacht -regattaan. 

Twitterissä levisi maanantai-iltana kuvia oudosti kadonneesta kilpapurjeveneestä.

Yachting World -lehden mukaan veneen nykyinen omistaja on Pier Luigi Loro Piana. Viime vuonna My Song voitti omistajansa nimissä purjehdittavan kilpailun ja siihen se oli osallistumassa nytkin 3.-6. kesäkuuta.

Äskettäin My Song valittiin vuoden veneeksi Italiassa. Aiemmin se oli valittu myös maailman parhaaksi superjahdiksi. Asiantuntija-arvion mukaan veneen arvo oli noin 25-30 miljoonaa euroa.

My Songin sisustus ja stailaus oli Nauta-yrityksen käsialaa ja veneen oli suunnitellut Reichel / Puch Yacht Design.

Vene oli yksi maailman suurimmista hiilikuituisista kilpapurjeveneistä ja sen huippunopeus oli yli 30 solmua, yli 55 kilometriä tunnissa. Veneen leveys oli 8,52 m, syväys 7,00 m. My Songin uppouma on 105 000 kg ja sen kölin paino 36 250 kg.

Loro Piana Superyacht Regatta on yksi superjahtien tärkeimmistä kilpailuista Välimerellä. Urheilua ja glamouria tarjoava viisipäiväinen kisa pidetään tänä vuonna Italian Porto Cervossa. Kisan järjestää Yacht Club Costa Smeralda.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja