Outo painonpudotuskikka – voiko tämä oikeasti toimia?

Saksalaistutkijat ovat keksineet omituiselta kuulostavan painonpudotuskikan. Pelkkä oliiviöljyn tuoksu riittää nimittäin tutkimuksen mukaan huijaamaan aivoja nautituista kaloreista.

Mitä tulee terveelliseen ruokavalioon, oliiviöljy kuuluu siihen yleensä monella tapaa. Se maistuu hyvältä, se on täynnä terveellisiä rasvoja ja sen on todettu jopa ehkäisevän vaarallisia vatsabakteereja. American Journal of Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan oliiviöljyä voi kuitenkin käyttää luovemminkin – sitä ei nimittäin tarvitse edes syödä!

Yhdelletoista tutkimukseen osallistuneelle miehelle annettiin kahden päivän ajan vähärasvaista jogurttia ja puolet miehistä sai jogurttia, johon oli sekoitettu rasvatonta oliiviöljyuutetta. Välipalan jälkeen saksalaistutkijat mittasivat miesten aivotoimintaa.

Sillä ryhmällä, joka söi jogurttia uutteen kera, oli rasvapitoisten ruokien nauttimiseen yleensä yhdistettyä, lisääntynyttä verenvirtausta aivoissa. Tämä siitäkin huolimatta, että välipalan kokonaisrasvapitoisuus oli pieni. Tutkijoiden mukaan tämä johtuu oliiviöljyn tuoksusta, joka auttaa tuntemaan olon kylläiseksi.

Tutkimuksen johtamiseen osallistuneen Andreas Fritschen mukaan rasvatonta, mutta rasvaisuuteen yhdistettyä tuoksu-uutetta syömällä onkin täysin mahdollista saada rasvaisen ruoan aiheuttama kylläisyyden tunne ilman kaloreita.


(MTV3)

Lähde: Prevention

Lue myös:

    Uusimmat