Mainos

Yllätyskäänne: Outi Antila nousemassa Kelan uudeksi pääjohtajaksi – valtuusto valitsi kahden loppusuoralla olleen ehdokkaan ohitse, presidentti vahvistaa nimityksen

Kelan valtuusto valitsi Outi Antilan Kelan uudeksi pääjohtajaksi äänin 8-4. Vastaehdokkaana oli Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainio (sd). Varsinaisen nimityksen vahvistaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Outi Antila oli ehdolla Kansaneläkelaitoksen pääjohtajaksi myös vuonna 2016. Silloin hän hävisi Kelan nykyiselle johtajalle Elli Aaltoselle arvalla, kun valtuutettujen äänet jakaantuivat tasan, 6-6, kahden loppusuoralla olleen ehdokkaan välillä.

Tänä vuonna Antila ei kuitenkaan päässyt loppusuoralle.

Työvaliokunta, joka koostuu kuudesta Kelan valtuutetusta, oli esittänyt professori Lasse Lehtosen ja Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainion ehdokkaiksi uudeksi pääjohtajaksi. Päätös ei ollut yksimielinen ja osa valtuutetuista päätti esittää myös Outi Antilan ehdokkaaksi.

Kuusi hakijaa haastateltiin

Kelan pääjohtajan tehtävään haastateltiin tänä vuonna kuusi hakijaa, joille tehtiin myös soveltuvuusarviot. Antilan, Lehtosen ja Tainion lisäksi haastatteluihin pääsivät myös diakoniajohtaja Ilkka Kantola, Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala sekä Kelan johtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma.

Tainio on entinen SDP:n kansanedustaja ja Lehtonen sekä Antila ovat poliittisesti sitoutumattomia.

Kelaa on pidetty tähän asti keskustan läänityksenä. Tällä kertaa haun loppusuoralla ei ole keskustalaisia.

Presidentti vahvistaa nimityksen

Kelan valtuusto koostuu kahdestatoista kansanedustajasta. Hallituspuolueilla on Kelan valtuustossa seitsemän paikkaa ja oppositiolla viisi edustajaa.

Kelan pääjohtajan varsinaisen nimityksen vahvistaa tasavallan presidentti sosiaali- ja terveysministerin esityksestä. Kelan uusi pääjohtaja aloittaa työnsä ensi vuoden alussa, kun nykyinen pääjohtaja Elli Aaltonen jää eläkkeelle.

Kela maksoi erilaisia etuuksia 15 miljardin euron verran viime vuonna. Pääjohtajan pesti on siis merkittävä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja