Oulun hyväksikäyttövyyhtiä käsitellään hovioikeudessa – syyttäjä toivoo kaikilta työtä vastaavan ehkäisemiseksi

6:53
MTV Uutiset vieraili hovioikeudessa kuulemassa lisää vyyhdistä.

Oulun hovioikeudessa käsiteltiin tänään Oulun koko maata kuohuttanutta hyväksikäyttövyyhtiä, jossa yhtä tyttöä oli hyväksikäyttänyt yhteensä kahdeksan miestä. Rikokset tapahtuivat kuitenkin tiettävästi erillään toisistaan.

Toinen tapauksen syyttäjistä, rikoissyyttäjä Pia Mäenpää kertoo MTV Uutsille, että tapaus oli haasteellinen, koska tapauksessa oli yhtaikaisesti päällekkäin monta juttua ja tutkintaa.

– Kaikki työ pitää tehdä yhtä aikaa, se luo omat haasteensa.

Tapauksissa yhteydenpito miesten ja tytön välillä alkoi pääosin netin kautta. Tämän vuoksi tutkinnassa selvitettiin hyvin tarkkaan esimerkiksi puhelimia ja sosiaalisen median tilejä tapahtumien selvittämiseksi.

Mäenpään oman kokemuksen mukaan netti on tavanomainen väylä, jota kautta hyväksikäyttöön syyllistyneet henkilöt pääsevät yhteyteen lasten kanssa.

Hovioikeudessa asiaa puidaan, sillä osa miehistä oli valittanut saamastaan tuomiosta. Myös syyttäjät olivat valittaneet osasta ratkaisuista. Miehet olivat saaneet teoista 2–4,5 vuoden vankeusrangaistukset. Mäenpää kertoo, että syyttäjä haluaa kokonaisuuden huomioon ottaen saada tuomiot moitittavuuden mukaiseen järjestykseen.

Hän toivoo, että suurta valtakunnallista huomiota saanut tapaus myös johtaisi käytännön toimintaan lasten ja nuorten suojaamiseksi.

– Toivon, että me jokainen huolehtisimme, että kukaan nuori ei jäisi niin sanotusti yksin, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja