Ott Tänakin kommentti särähti korvassa – ja kovaa

7:23
Video: Hyundaille kolmoisvoitto, Kalle Rovanperä venyi pisteille

Ott Tänak ei ole säästellyt tällä kaudella sanojaan Hyundain ralliautoa kohtaan.

Alkukauden aikana kritiikille oli aihetta. Hyundailla ei ollut asiaa Toyotan ja Kalle Rovanperän vauhtiin autolla, jonka kehitystyö oli vielä vaiheessa.

Hyundai joutui odottamaan hybridikilpurinsa avausvoittoa kesäkuiseen Sardinian MM-ralliin saakka, jossa Tänak ajoi ykköseksi. Juhannusviikonloppuna ajettu Kenian Safari-ralli meni tiimiltä penkin alle, mutta sen jälkeen Hyundai on ollut iskussa.

Heinäkuisessa Viron rallissa Tänak ajoi kolmanneksi ja elokuussa virolaistähti oli ykkönen sekä Suomessa että Belgiassa. Edellisessä osakilpailussa Kreikan Akropolis-rallissa Hyundai otti historiansa ensimmäisen kolmoisvoiton Thierry Neuvillen, Tänakin ja Dani Sordon johdolla.

Kreikan jättipottikaan ei lopettanut Tänakin kritiikkiä.

– Olemme saaneet auton toimimaan paremmin tietyn aikaikkunan sisällä. Mutta näen vielä useita osa-alueita, joista voisi löytyä suorituskykyä, Tänak aloitti.

Tämän jälkeen Tänak antoi kommentin, joka särähti korvassa ja kovaa.

– Auto voisi olla hyvä, jos saisimme asiat toimimaan. Toistaiseksi se menee hitaasti, Tänak totesi.

Tällaisia lausuntoja ei yleensä odota kuljettajalta, jonka tiimi on ottanut voiton kolmessa edellisessä osakilpailussa. Hyundain kilpurin ei pitäisi olla enää alakynnessä, ainakaan selkeästi, jos sillä pystyttiin lyömään Toyota ja Rovanperä Keski-Suomessa, näiden molempien kotiteillä.

Huhuissa Tänakia on viety pois Hyundailta kuluvan kauden jälkeen. Virolaisella on sopimus ensi vuodesta, mutta Hyundain virkaa tekevä tallipomo Julien Moncet’kin on todennut, että sopimus on purettavissa.

Tänak on käytännössä ainoa kuljettaja, joka voi vielä haastaa Rovanperän tämän kauden mestaruudesta. Toyotan suomalaisässän etumatka on 53 pistettä ennen kolmea viimeistä osakilpailua. Ero olisi voinut olla vieläkin pienempi, mikäli Hyundai olisi taktikoinut Kreikassa Tänakin voittoon Neuvillen edelle. Tätä tiimi ei kuitenkaan tehnyt – ja se ei ollut Tänakin mieleen.

Rovanperällä on mahdollisuus sinetöidä mestaruus ensi viikon Uuden-Seelannin MM-rallissa. Jos hän ottaa kisasta kahdeksan pistettä Tänakia enemmän, homma on sillä selvä.

Mutta Tänak ei ole luovuttanut.

– Kaikki on mahdollista niin pitkään kuin homma ei ole lopussa. Mutta sen tekeminen yksin on aika vaikeaa. Kalle on yhä suosiollisessa asemassa ja ero on iso, Tänak sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja