Mainos

Levin mökkipalon tutkinta tulee kestämään kuukausia – uhrien koululla on huomenna suruliputus

2:30
Levillä menehtyneet lapset olivat Pyhtäältä

Kittilän Levin tuhoisan mökkipalon tutkinta tulee Otkesin mukaan viemään kuukausia. Varhain toissa-aamuna syttynyt tulipalo vaatii kolmen alaikäisen sisaruksen hengen.

– Yleensä tällaisissa vakavissa tulipaloissa varsinainen tutkinta kestää 6–9 kuukautta, Onnettomuustutkintakeskuksen viestintäpäällikkö Sakari Lauriala kertoo.

Jotain tietoa palosta voidaan todennäköisesti julkistaa jo aiemmin.

– Tapahtumien kulku yleensä selviää varhaisemmassa vaiheessa eikä sitä tarvitse odottaa kuukausikaupalla. Se voidaan myös julkistaa ennen kuin varsinainen, lopullinen tutkintaselostus kaikkine yksityiskohtineen valmistuu, Lauriala sanoo.

Syttymissyystä ei vielä tietoa

Otkesin tutkijat tekivät viikonloppuna alustavaa tutkintaa palopaikalla. Laurialan mukaan muun muassa palon syttymispaikka ja -syy vaativat yhä lisätutkimuksia.

Otkes tutkii asiaa yhdessä poliisin ja paikallisen pelastustoimen kanssa. Poliisi on sanonut, ettei mikään tapauksessa viittaa rikokseen tai siihen, että palo olisi saanut alkunsa huolimattomuudesta.

Surmansa saaneet majoittuivat mökin yläkerrassa

Surmansa saaneet nuoret olivat majoittuneet kaksikerroksisen vuokramökin yläkertaan. Alakerrassa nukkunut neljäs sisarus heräsi palovaroittimen ääneen ja pystyi pelastautumaan palavasta rakennuksesta.

Laurialan mukaan mökin palovaroittimet ja muut pelastautumisturvallisuuteen liittyvät asiat tutkitaan.

– Selvityksessä ovat palovaroittimien määrä, niiden sijainti rakennuksessa sekä toimintakyky ja -kunto. Myös muun muassa kaikki rakennuksen sähköjärjestelmät käydään läpi tarkasti.

Mukana lomamatkalla oli myös aikuinen, joka ei ollut mökissä palon syttyessä. Hän oli Levillä, mutta poliisi ei ole kertonut tarkkaa olinpaikkaa.

Uhrien koululla suruliputus

Mökkipalon kuolonuhrit olivat pyhtääläisiä nuoria. Nuoret kävivät Huutjärven koulua, jossa varaudutaan heti huomisesta lähtien antamaan oppilaille kriisiapua yhteistyössä seurakunnan kanssa. Koululla järjestetään huomenna myös suruliputus uhrien omaisten hyväksynnällä.

Pyhtään kirkossa järjestetään tiistaina iltakuudelta suruhartaus. Paikalla on muun muassa nuoriso-ohjaajia tukemassa nuoria.

Pyhtään kunnanjohtaja Jouni Eho toivoo kaikille voimia alkavaan viikkoon.

 – Tämä koskettaa laajasti koko yhteisöä. Erittäin surullinen asia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja