Ota parempia kuvia älypuhelimella – 6 parasta sovellusta esittelyssä

Kännyköiden standardikamerat saavat uutta potkua kamerasovelluksien avulla. Digikuva-lehti valitsi kuusi hyödyllisintä sovellusta.

Vaikka kännykkäkameralla saa ihan hyviä kuvia, voidaan niiden laatua kohottaa tiettyjen sovellusten avulla. 

Kamera ei sovelluksilla muutu, mutta sovellukset lisäävät käyttömukavuutta, säätömahdollisuuksia ja tarjoavat mahdollisuuden kuvankäsittelyyn ja kuvien jakamiseen.

1. VSCO on saatavana sekä Android- (Lollipop ja uudemmat) että iOS-laitteisiin.

Tällä ilmaissovelluksella voidaan säätää valkotasapainoa, ISO-herkkyyttä ja suljinaikoja. VSCO mahdollistaa kuvien käsittelemisen ja jakamisen.

2. 645 Pro Mk III (vain iOS-laitteille) 

Tämä sovellus sopii kuvaajalle, joka on tottunut kuvaamaan peilijärkkärillä. Sen avulla iOS-kamerassa voidaan säätää valotus käsin, ja samalla löytyy myös puoliautomaattinen suljinajan esiasetus ja ISO-herkkyyden esiasetus.

Lisäksi sovelluksesta löytyy valkotasapainon esiasetusvaihtoehtoja.

3. Open Camera (vain Android-laitteille)

Ilmaissovellus, joka tuo Android-kameroihin kaikki säätömahdollisuudet. Kehitystyö perustuu avoimeen lähdekoodiin, ja uusia ominaisuuksia valmistuu jatkuvasti.

Open Camera voi auttaa kuvanvakausjärjestelmää, ja sen avulla kamera toimii myös etäohjauksella äänen perusteella.

4. Manual (vain iOS-laitteille)

Sananmukaisesti antaa käyttäjälle mahdollisuudet käsin tehdä tarvittavat säädöt kuten valkotasapaino, tarkennus ja pitkätkin valotusajat.

5. Lightroom (vain Android-laitteille)

Ensimmäinen kunnollinen raakamuunnin mobiililaitteisiin. Lightroom tunnetaan lähinnä kuvankäsittelyohjelmana, mutta tämä sovellus on mukana kuvan tallennushetkestä käsittelyn kautta valmiiseen kuvaan, ja monilla Android-puhelimilla voidaan tallentaa jopa dng-raakakuvatiedostoja, mikä antaa parhaat lähtökohdat kuvankäsittelylle.

6. Camera+ (vain iOS-laitteille)

Antaa tarkennuksen lisäksi mahdollisuuden hallita samaan aikaan valotusta painamalla näyttöä. Toisin sanoen käyttäjä voi tarkentaa yhteen kohtaan kuvassa ja hallita valotusta painamalla toista kohtaa näytöllä.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Digikuva-lehden kanssa.

Muita artikkeleita:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja