Mainos

Ota kaikki irti iPhonestasi: Tiesitkö jo näistä nikseistä?

iPhonesta on kehittynyt vuosien aikana työkalu, mitä ilman monikaan ei voi enää elää.

Tuskin soitat enää montakaan puhelua, mutta mihin kaikkeen muuhun puhelimesta onkaan. Se toimii herätyskellona, askelmittarina, karttana ja kamerana. iPhonessa on valtava määrä pikanäppäimiä ja toimintoja.

Lisää päivityksiä tulee koko ajan, eikä haittaa vaikkei sinulla olisikaan uusinta mallia puhelimesta. Toisinaan vain kokeilemalla huomaat, mitkä päivitykset toimivat juuri sinun puhelimessasi.

1. Lataa nopeasti ja tehokkaasti

Koska käytät iPhoneasi ihan koko ajan, akku kuluu nopeammin. Paikasta toiseen juostessa lataamiselle jää vain vähän aikaa. Napsauttamalla lentotilan päälle saat enemmän irti lataushetkestä. Datayhteyksien ollessa suljettuna puhelin käyttää kaiken energiansa lisävirran vastaanottamiseen ja jo hetkessä onnistut lataamaan akkua sen verran, että selviät seuraavaan tapaamiseen.

2. Hyödynnä kosketusta

Puhelimesi tekee täysin eri asioita vaikka kosketat samaa kohtaa. Se johtuu kosketuksesi voimakkuudesta. iOS-päivityksen myötä 3D Touch on innoittanut myös sovellusten kehittäjiä, jotka hyödyntävät uusissa applikaatioissa paineeseen reagoivaa näyttöä entistä paremmin.

3D Touch säästää aikaa (ja peukaloa) myös perustoiminnoissa, kuten viestin lähettämisessä. Kun painat viesti-ikonia kovaa, avautuu viereen pikavalikko, josta pääset nopeasti luomaan uuden viestin ja näet tärkeimmät kontaktisi saman tien. Uuden Instagram-julkaisun saat tehtyä yhtä helposti.

3. Selvitä omat menosi

Puhelimesi tietää sinusta luultavasti enemmän kuin itse tiedät omista asioistasi. Asian voit tarkistaa suuntaamalla ASETUKSET-TIETOSUOJA-SIJAINTIPALVELUT-JÄRJESTELMÄPALVELUT-USEIN KÄYDYT PAIKAT. Täältä selviää muun muassa missä olet käynyt ja kuinka pitkään olet paikoissa viihtynyt. Kätevää, varsinkin viikonlopun jälkeen.

4. Väärin meni

Kirjoitit viestin, jossa kirjoitusvirheitä on enemmän kuin oikeita merkkejä oikeilla paikoilla. Ei hätää: sen sijaan, että pyyhkisit koko homman kirjain kirjaimelta pois, tarvitsee sinun vain heiluttaa puhelintasi lujasti. Ja jos ravistat liian pehmeästi puhelin varmistaa kyllä, oliko tarkoituksesi pyyhkiä teksti pois.

5. Puuha-Peten paras kaveri

iPhone ei ehkä ole vasaran veroinen voimatyökalu, mutta vatupassiksi se muuntuu helposti. Tämä työkalu löytyy kompassi-sovelluksesta. Pyyhkäise näyttöä vasemmalle ja pääset kädenkäänteessä selvittämään, menikö se taulu sittenkään niin suoraan.

6. Peruuta

Jos olet tottunut menemään taaksepäin nappia painamalla, joudut pettymään iPhonen kanssa. Sellaista nappia ei nimittäin löydy. Peruuttamaan pääset itse asiassa helpommalla tavalla. Liuttamalla sormeasi näytöllä vasemmalta oikealle, pääset takaisin päin. Toimintoa voi käyttää niin nettiselaimissa, sähköpostissa kuin Whatsapissakin.

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.