Mainos

Ota hääkuva, joka peilaa persoonaasi

Tavallinen hääkuva tympii? Ei hätää, potretti saa olla hääparin näköinen. Tunnista millainen morsian olet, ja millaiset hääkuvat sopivat juuri sinulle!

Parhaimmillaan hääkuvista välittyy juhlan tunnelma, morsiusparin persoonallisuus ja fiilikset, pienintä yksityiskohtaa myöten. Tunnista morsiustyyppisi, ja välität sen myös valokuviisi. Lue alta vinkit ikimuistoisiin kuviin, jotka ovat taatusti omannäköisesi, mutta muista, että sulhasellakin tulee olla sanavaltaa!

Klassinen morsian

Klassinen morsian on kauneimmillaan perinteisten häämenojen keskellä, aina sormusta ja pukua myöten.

Haluat virallisen, herkän ja perinteisen hääkuvan, jota esitellä hopeakehyksissä oman kotinne olohuoneessa. Perinteinen albumi on sinun tyyliäsi; perhe, ystävät, polttariporukka käsi kädessä, kakun leikkaaminen, pienet morsiusneidot kirkon edustalla kuvattuna. Tiedät, että hääkuvat kestävät ikuisesti, ja osaat arvostaa niiden tyyliä ja toteutusta.

Kenties tahdot sarjan mustavalkoisia otoksia, jotka vangitsevat tunnelman tyylikkyydellään: ensimmäinen suudelma, tanssi, morsiuskimpun lento ilman halki. Kaiverretuissa kehyksissä kuvasi ovat ajattomia ja tyylikkäitä – todellisen rakkauden harmonisia kuvaajia.

Sinulle tärkeää on löytää kuvaaja, joka osaa ottaa perinteisen, virallisen muotokuvan. Kun tutkit kuvaajien portfolioita, etsi säteileviä silmiä, rentoa olemusta, aitoa hymyä. Poseerattu kuva ei merkitse jäykkää pönöttämistä! Hyvä kuvaaja saa perinteisenkin hääkuvan heräämään eloon.

Kuvaajasi osaa myös vangita kaikki suunnittelemasi upeat yksityiskohdat: pukusi helmiäisnapit, morsiustytön kukkakorin pitsireunus, kaason rintakukka. Jokainen näistä päätyy albumiisi ja vangitsee tärkeimmän päiväsi iäksi.

Kauneimmat värikuvat voit suurentaa kehyksiin olohuoneesi seinälle. Hyvä kuvaaja vangitsee modernit häät upeiksi, ajan hammasta kestäviksi kuviksi.

Diivamorsian

Synnyit huomion keskipisteeksi. Kaikki katsovat, kamerat räpsivät – ja sinähän poseeraat. Ihanaa!

Koska hääsi ovat erikoiset, myös kuvaajasi tulisi olla sellainen. Tarvitset taiteilijan, joka ymmärtää draamaa: morsian laskeutumassa mahtipontisia kierreportaita, jatkojen flamencotanssit pöydällä. Tarvitset kuvaajan, joka on valmiina kaikkeen, ja kulkee virran mukana kamera tanassa – sinun ohjeitasi kuunnellen. Juhlissasihan on jo yksi diiva, nimittäin sinä!

Harkitse pientä riskinottoa kuviesi kanssa. Mahtavia panoraamakuvia vastaanotosta, mustavalkoisia ja kontrastintäyteisiä otoksia. Sinut voi nähdä säihkymässä taidekuvien ihmemaassa, mutta myös seesteisenä, poseeraamassa virallista kuvaa varten. Sillä sinähän haluat sellaisiakin, eikö vain? Albumistasi täytyy saada yhtä erikoinen ja monivivahteinen kuin sinusta.

Koska rakastat parrasvaloja, ota kaikki hyöty irti hääpäiväsi. Hankkiudu ennen häitä kihlakuvaukseen valitsemasi kuvaajasi kanssa. Haluathan tutustua kuvaajasi tyyliin, ja saada niin paljon upeita kuvia kuin mahdollista?

Luonnollinen morsian

Hääkuva otetaan ulkosalla, tammien ja huojuvien heinänkorsien seassa. Juhlistat rakkautesi päivää kirkkaan taivaan alla tai häikäisevässä auringonlaskussa, joka vetää vertoja sisäiselle fiiliksellesi.

Et ole hirmumorsian, vaan kiireetön ja rento. Tämä näkyy hääjärjestelyissäsi, kuvista puhumattakaan.

Rakastu kuvajournalismiin, tyylisuuntaan, jonka taiteellisesti asetellut, jopa salaa otetut kuvat kertovat rakkaustarinasi. Etsi kuvaaja, joka näkee taikaa kaikessa. Tiedät heti, mitä etsit, kun näet sen! Kuvaajasi portfolio näyttää tunteita, historiaa ja liikettä. Kuvista välittyy tuoreen avioparin suhde sellaisena, kuin se on, luonnollisesti ja rehellisesti.

Albumisi pursuaa unohtumattomia hetkiä; isäsi kasvot, kun hän kohottaa huntuasi, mummin ja papan suukko suurena päivänä, miehesi ja sinun yksityinen salahetki, kuunvalo juhlapaikalla tanssivien yllä. Muista mustavalkoinen suutelukuva ja maisemakuvat paikan päältä!

Anna vieraillesi mahdollisuus tehdä oma kuvakollaasinsa jättämällä pöytiin kertakäyttökameroita. Sinun albumissasi ei poseerata: salakuvia, morsiustyttö nukkumassa äitinsä olkaa vasten, isäsi tunteikas puhe.

Mitä tehdä näiden kuvien kanssa? Järjestele ne käsintehdystä paperista sidottuun albumiin yhdessä ruohonkorsien, kedon kukkien ja ruusun terälehtien kanssa. Asettele ne keraamisiin tai puisiin kehyksiin kotisi kirjahyllyyn; ne muutamat viralliset otokset säilyvät kehystettyinä, ruohonkorsilla ja hääkimppusi kukilla koristettuina.

Romanttinen morsian

Toiveena pehmeää, eeppistä kauneutta. Piknik rannalla kelpaa, mutta luksusajelu hevosvaunuilla ruusujen ja samppanjan kera on unelmasi!

Hääkuvaajasi tulee jakaa tyylisi ja sekoittaa romanttinen, traditionaalinen kuvaustyyli innovatiiviseen kuvajournalismiin. Kyllä, sinä tarvitset hehkuvia värikuvia poseerauksineen ja prinsessahymyineen; älä kuitenkaan unohda salakuvia, jotka kuvaavat hääpäiväsi pienintä yksityiskohtaa myöten.

Harkitse seepiasävyisiä, ajattomia kuvia, sekä hennan ja ruskean sävyjä, jotka tuovat nostalgisen fiiliksen. Tai kenties haluat muutamia värikäsiteltyjä kuvia? Vaaleanpunaiset ruusut mustavalkoisessa kuvassa – joko näet sen?

Pelkän kuva-albumin lisäksi voit säästää häämuistojasi, ja yhdistää ne upeaksi muistoalbumiksi. Säilytä elämäsi romanttisimman päivän kutsu, hieman pitsiä ja painetut lautasliinat.

Trendimorsian

Sinä tanssit erilaisen pillin tahtiin, ja muutkin tietävät sen. Uudet trendit ovat lähellä sydäntäsi, ja tiedät tarkkaan, mitkä jutut sytyttävät, mitkä eivät. Sama filosofia pätee hääkuviisi.

Sinua kiinnostavat kaikenlaiset kuvaustyylit studiosessioista polaroideihin. Haluat yksilöllisimmät, uskaliaimmat ja ennen kaikkea omimman näköisesi häät. Ja vaikka jokin olisi in, et välttämättä halua sitä kuviisi – sekin on okei.

Perinteinen hääkuvaaja ei tyydytä taiteellisia tarpeitasi. Kysele kuvaajilta tietoja puhelimessa, näin säästät aikaa. Onko kuvaaja avoin ideoille, vai noudattaako hän tiettyä "kohtausluetteloa"? Millaisia kuvia sinulle tarjotaan: mustavalkoisia, värillisiä vai seepiasävyjä? Voiko kuvaajasi käyttää laajakulmaa tai kalansilmälinssiä?

Kun tutkit kuvaajien portfolioita, muista, etteivät pelkät sanat riitä. Se, että kuvaaja sanoo tietävänsä, mistä puhut, ei kerro koko totuutta. Pyydä nähtäväksesi kuvia! Koska haluat hääkuvistasi monipuolisen ja erikoisen kokoelman, on tärkeää löytää kuvaaja, joka haluaa ottaa ohjeita vastaan ja uskaltaa kokeilla.

Muotimorsian

Sinulla on puku, josta muotimaailma kohisee. Jopa kukat ja kakku on käsitelty muotisormesi maagisella kosketuksella! Et vain seuraa trendejä, vaan teet niitä, muokkaat niitä, määrittelet niitä. Ja koska tiedät häiden olevan mahtava tilaisuus muotitajusi esittelemiseen, olet valmis hoitamaan homman kotiin.

Haluat kuvia kaikesta: floristin kanssa suunnittelemistasi kukkakoristeista ja pukusi upeasta aplikoinnista. Tahdot myös rankalla kädellä tyyliteltyjä kuvia: silhuettisi, kun seisot kirkkaassa valossa kirkon kaarien katveessa, lähikuvan sulhasestasi pikkuisen sormuksenkantajasi kanssa, kukka korvasi takana, hiussuortuvan kera.

Etsi kuvaajaa, joka panostaa tyyliin ja asettelee kuvauskohteensa tyrmääviin asentoihin. Tutustu häneen järjestämällä kuvaussessio kihlajaisten kunniaksi. Älä pelkää lisätä kuviisi pikkuista teatteria, varsinkin, jos kumpikin uskoo kokeellisten kuvien voimaan.

Tavanomaisten ja kuvajournalististen kuvien yhdistelmä sopii muodikkaaseen makuusi. Hanki valikoima mustavalkoisia kuvia – todella chic – värikuvien sekaan. Vaikka taiteellinen puolesi saattaa ottaa vallan, älä unohda pyytää muutamaa perinteistä otosta! Klassiset hääkuvat eivät poistu muodista koskaan.

Retromorsian

Retromorsian lämpenee vanhempiensa klassiselle hääkuvalle. Sen nostattamia nostalgioita sinäkin haluat omiin kuviisi!

Hanki perinteisiä, klassisia poseerauksia seepian- ja mustavalkoisen sävyissä. Morsian hääkimpun kanssa, morsiustyttö auttamassa morsianta pukeutumaan, hääpari käsi kädessä takaapäin kuvattuna, halauskuvia, morsian ja sulhanen vierekkäin vakavailmeisinä.

Muista pyytää seepiasävyisiä ja mustavalkoisia kuvia väriotosten sekaan. Tekniikan puolella turvaudu perinteisiin kuviin. Niiden sekaan on hyvä sekoittaa muutama salakuva, joka vangitsee ikimuistoiset hetket ikuisiksi ajoiksi.

Teksti: MTV3/Helmi
Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.