Osuiko Kimi Räikkösen talli Ferrarin kanssa naulan kantaan? Mercedes-pomo: selvä hyötyetu

Meneillään olevissa F1-talvitesteissä Ferrari piti parasta vauhtia kahtena ensimmäisenä päivänä. Kimi Räikkösen edustama Alfa Romeo räväytti puolestaan keskiviikkona. Maailmanmestaritalli Mercedes on ollut puolestaan aivan toisessa päässä tuloslistaa. Saksalaistallin pomo Toto Wolff myöntää, että varsinkin Ferrari on tällä hetkellä heidän edellä.

F1-testit käynnistyivät maanantaina, jolloin Alfa Romeo esitteli oman autonsa.

Nimenomaan Ferrari ja Alfa Romeo ovat erottuneet joukosta. Kummallakin talilla on ollut käytössä muista poikkeava etusiipeen liittyvä ratkaisumalli.

Mercedeksen tallipäällikön Wolffin mukaan Ferrarin ja Alfa Romeon lähestymistapa on tuonut ”selvän hyötyedun” vuoden 2019 alkuvaiheille.

– Sarjaan ei tehty niin isoja sääntömuutoksia, mutta voimme nähdä silti kaksi selvästi eroavaa mallia tällä hetkellä, Wolff sanoi RTL:lle, viitaten Ferrariin ja Alfa Romeoon.

Keskiviikkona Räikkönen piti pitkään hallussaan koko talvitestien nopeinta kierrosta. Ferrari on ollut puolestaan kärkikastissa päivästä toiseen.

Erityisesti Ferrarin vauhti on iskenyt Wolffin silmään.

– Näyttää siltä, että he ovat saaneet juonenpäästä kiinni. Heidän auto on nopea sekä yhdellä kierroksella että myös pitkissä vedoissa.

– Nyt on tärkeää analysoida, missä muiden tallien ratkaisujen hyödyt ja haitat ovat, Wolff miettii ja myöntää perään Ferrarista:

– He ovat tällä hetkellä todella nopeita – nopeampia kuin me – ja meidän on vastattava siihen, Wolff painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat