Ostitko vesimelonin? Älä tee tätä mokaa

Laitatko vesimelonin jääkaappiin heti, kun pääset kaupasta kotiin? Ei kannattaisi.

Moni tekee heti jääkaapistaan tilaa ostamalleen kokonaiselle vesimelonille, mutta viileässä olo tekee hallaa melonin lykopeenimäärälle.

Huoneenlämmössä vesimelonissa kehittyy enemmän lykopeenia eli sydän- ja verisuonitaudeiltakin suojaavaa antioksidanttia, joka antaa värin myös tomaateille ja punaisille viinirypäleille. Eräässä tutkimuksessa huomattiin, että niihin meloneihin, joita säilytettiin kahden viikon ajan huoneenlämmössä, kehittyi syvempi punainen väri kuin jääkaapissa säilytettyihin meloneihin. Mitä punaisempi väri, sitä enemmän lykopeenia ja huoneenlämmössä säilytettyjen melonien lykopeenitasot nousivatkin jopa 40 prosentilla jääkaappimeloneihin verrattuna.

Tee näin: Jotta saisit vesimelonista kaiken hyödyn irti, jätä se keittiön tasolle jopa viideksi päiväksi. Näin se ehtii kypsyä kunnolla ja kehittää enemmän lykopeenia. Tämän jälkeen voit laittaa melonin jääkaappiin.

Jos ostat melonin palana, laita se silloin jääkaappiin välittömästi kaupasta tultuasi.


(MTV3 LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat