Mainos

Oscarin koukkuun tarttui hirviömäinen yllätys 800 metrin syvyydestä – "Vaikka se näytti rumalta, se maistui hyvältä"

Norjalainen Oscar Lundahl kalasti ruijanpallasta elokuussa Pohjois-Norjassa, kun hänen koukkuunsa tarttui jotain hirviömäistä. 

0:31
Toni Pohjalaisen kala on tiettävästi suurin jigivälineillä koskaan Suomen vesistä saatu kuha. Katso videolta, millainen vonkale se oli!

Norjalainen Oscar Lundahl piti koukkujaan vedessä noin 800 metrin syvyydessä. Kahteen syöttimakrilliin oli iskenyt Lundahlin pääsaalista, eli ruijanpallasta. Puolen tunnin kelaamisen jälkeen viimeisestä koukusta pintaan nousi hirviömäisen näköinen sillikuningaskala.

– Se oli aika mahtavaa. En ole koskaan nähnyt sellaista aikaisemmin. Se näytti oudolta, miltei dinosaurusmaiselta, sanoi Lundahl asiasta uutisoineelle Sky Newsille.

Kuva sillikuningaskalasta on nähtävillä Nordic Sea Anglingin Facebook-sivuilla.

Kala ei kestänyt painetta

Sillikuningaskalat ovat Wikipedian mukaan koppapäisten kalojen alaluokkaan kuuluva lahko. Koppapäiset ovat kookkaita syvänmerenkaloja, joilla on suuri pää sekä pitkä ja kapea pyrstö.

Toisin kuin kalat yleensä, ne uivat rintaeviään liikuttamalla ja vaikuttavat kömpelöiltä.

Sky Newsin mukaan Lundahlin saalistama sillikuningaskala ei ole ihmiselle vaarallinen. Norjalaismiehen narraama yksilö ei kestänyt pinnan painetta, vaan se kuoli, kun kalaa nostettiin veneeseen.

Lundahl päätti kuitenkin kokata isosilmäisen ja hirviömäisen kalan.

– Vaikka se näytti rumalta, se maistui hyvältä. Vähän niin kuin turskalta, mutta maukkaammalta, sanoi Lundahl Sky Newsille.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja