Oscar-voittaja Natalie Portmanin gaala-asussa piili kantaaottava yllätys

16:48
Historiallinen voittaja, mutta kuinka merkittävä? MTV Uutiset Live pureutuu yön Oscar-gaalan antiin.

Elokuvaohjaaja ja näyttelijä Natalie Portman, 38, saapui Oscar-gaalaan asussa, johon oli ommeltu Oscar-ehdokkuuksilta jääneiden naisohjaajien nimiä.

Vuonna 2011 Elokuvasta Black Swan parhaan naispääosan Oscar-palkinnon voittanutNatalie Portman on tullut tunnetuksi myös elokuvaohjaajana. Hän on ohjannut elokuvan Tarina rakkaudesta ja pimeydestä (2005). Portman myös näytteli elokuvassa.

Portman esitteli vuoden 2018 Golden Globe -gaalassa parhaan ohjaajan ehdokkaat yhdessä elokuvaohjaaja Ron Howardin kanssa. Portman huomautti gaalayleisölle ehdokkaiden koostuvan pelkästään miesohjaajista, joka aiheutti yleisössä sekä hämmennystä että naurua.

Maanantaiyönä Suomen aikaan järjestetyssä Oscar-gaalassa Portman oli pukeutunut viittamaiseen mustaan asuun, johon oli kultaisin kirjaimin ommeltu naisohjaajien nimiä. Punaisella matolla näyttelijä-ohjaaja kertoi toimittajalle syyn asuvalinnalleen.

– Haluan antaa hienovaraisesti tunnustusta naisille, jotka tekivät tänä vuonna uskomatonta työtä. He eivät saaneet tunnustusta työstään.

Portmanin asuun oli ommeltu muun muassa seuraavien naisohjaajien nimet: Greta Gervig (Pikku naisia), Lulu Wang (Jäähyväiset) ja Lorene Scafaria (Hustlers).

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja