Mainos

Oscar-ehdokkaat saapuvat valkokankaille

Suomen valkokankailla koetaan Oscar-juhlien alla varsinainen ehdokkaiden hyöky. Ensi-iltaan tulee tänään peräti kolme ehdokkuuksia saanutta elokuvaa: Precious, A Single Man ja Oma taivas.

Kuusi ehdokkuutta kahminut Precious (Precious: Based on the Novel Push by Sapphire) perustuu Sapphire-nimimerkin suojissa kirjoittavan amerikkalaiskirjailijan romaaniin. Like Kustannus julkaisi teoksen maanantaina suomeksi. Crashin tuottajana kannuksensa saaneen Lee Danielsin ohjaama elokuva on viime vuoden vahvimpia ja kehutuimpia amerikkalaisia draamoja. Filmin sivuosia tähdittävät laulajina tunnetut Mariah Carey ja Lenny Kravitz.

A Single Man on palkitun muotisuunnittelija Tom Fordin esikoiselokuva. Colin Firthin ja Julianne Mooren tähdittämä filmi sijoittuu Los Angelesiin Kuuban kriisin värittämänä vuonna 1962.

Alice Seboldin kirjoittamaan, kriitikoiden kehumaan bestselleriin perustuva Oma taivas (The Lovely Bones) kertoo nuorena murhatusta tytöstä, joka vartioi perhettään ja tappajaansa – taivaasta käsin.

Sandra Bullock ehdokkaana Elämä pelissä -elokuvassa

Muita kevään Oscar-ehdokkuuksien ensi-iltoja ovat Suomessa muun muassa Lone Scherfigin ohjaama An Education ja Michael HanekenValkoinen nauha (Das Weisse Band) (12.3.), John Lee HancockinBlind Side ja Jacques AudiardinProfeetta (Un Prophète) (19.3.) sekä Michael Hoffmanin ohjaama ja Helen Mirrenin tähdittämä Viimeinen asema (The Last Station) (2.4.)

Kirjailija Nick Hornbyn käsikirjoittaman An Education -elokuvan pääosan esittäjä Carey Mulligan sai roolistaan parhaan naispääosan Oscar-ehdokkuuden. Filmi kilpailee myös parhaan elokuvan ja käsikirjoituksen kategorioissa. Sandra Bullockin ja Kathy Batesin tähdittämä Blind Side on ehdolla kahdessa parhaan elokuvan ja naispääosan sarjoissa. Valkoinen nauha ja Profeetta ovat ehdolla ulkomaankielisten elokuvien sarjassa.

Avatar ja The Hurt Locker ehdokkuusrohmuja

Eniten ehdokkuuksia kahmineet elokuvat, James CameroninAvatar ja Kathryn Bigelow’nThe Hurt Locker, tulivat Suomen ensi-iltaan viime vuoden lopulla. Ne pyörivät edelleen valkokankailla eri puolilla maata. Avatar kilpailee yhteensä yhdeksästä Oscarista, joihin kuuluvat muun muassa parhaan ohjauksen ja parhaan elokuvan tittelit. Myös Irakin sotaan sijoittuva The Hurt Locker sai yhdeksän Oscar-ehdokkuutta.

Oscar-elokuvien lisäksi tänään saa ensi-iltansa Anneli Saulin ja Jenni Banerjeen tähdittämän Kohtaamisia.

Lue myös: .

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.