Mainos

Osakemeklari kiistää väärinkäytökset

Väärinkäytöksistä epäilty Merita-Nordbankenin ruotsalainen osakemeklari on kiistänyt poliisikuulustelussa syyllistyneensä väärinkäytöksiin. Meklari sanoo tehneensä tappiollisen kaupan pankin asiakasyhtiön laskuun.

Poliisi kuulusteli meklaria Göteborgissa maanantaina. 32-vuotias nainen on Merita-Nordbankenin osakemeklarina Tukholmassa ja hänet pidätettiin, kun hän oli sukulaisvierailulla Göteborgissa. -Hän on murtunut syytöksistä eikä ymmärrä, miksi häntä epäillään rikoksesta. Hän myöntää tehneensä tappiollisen kaupan, mutta sanoo olleensa siinä käsityksessä, että hän teki sen pankin vakioasiakkaan toimeksiannosta, sanoi naisen asianajaja Hans Strandberg. Kaupan osoittauduttua tappiolliseksi asiakasyhtiö ei halunnut tunnustaa sitä.

Nainen on viime kuukausina harjoittanut pankin ohjeiden vastaista ns. lyhyeksimyyntiä eli tehnyt kauppaa lainatuilla osakkeille. Hän on myynyt osakkeita, joita pankilla ei ole ollut ja joutunut myöhemmin ostamaan ne takaisin 290 miljoonan kruunun eli lähes 200 miljoonan markan tappiolla. Tutkijat uskovat, että nainen toivoi voivansa ostaa osakkeet takaisin alempaan hintaan ja pitää voitot itsellään. Osakekurssit kuitenkin nousivat sen sijaan että ne olisivat laskeneet.

Meklareilla ei ole oikeutta tällaisiin riskikauppoihin. Teko olisi ollut rikos, vaikka pankki olisi saanut voittoja. Naisen epäillään myös siirtäneen rahoja itselleen tai jollekin muulle, mutta tämän laajuutta ei vielä tiedetä, sanoo pääsyyttäjä Kjell Lilieholm. Merita-Nordbanken on antanut tapauksen poliisin tutkittavaksi.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.