Osakeasuntojen hinnat loikkasivat näissä kahdessa kaupungissa – eikä kyse ole pääkaupunkiseudusta

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat Suomessa tammikuusta helmikuuhun kaksi prosenttia, kertoo Tilastokeskus. Muualla maassa hinnat nousivat pääkaupunkiseutua enemmän.

Voimakkaimmin osakeasuntojen hintojen kehitys oli Oulussa ja Turussa, joissa hinnat nousivat noin kuusi prosenttia. Helsingin kehyskunnissa ja Vantaalla hinnat puolestaan laskivat hieman.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla 2,5 prosenttia ja pysyivät muualla Suomessa lähes samalla tasolla.

Vanhojen osakehuoneiston velaton neliöhinta on nyt koko maassa noin 2 100 euroa. Hinnan keskiarvoa pakottavat ylöspäin pääkaupunkiseudun hinnat, sillä muun Suomen neliöhinta on keskimäärin 1 650 euroa.

Helsinki liikkuu vertailussa omilla tuhatluvuillaan. Siellä neliöhinta vilistää lähes 4 500 eurossa.

Tampereen osakeasuntomarkkinoilla hinnat sahasivat rajusti viime vuonna, mutta alkuvuoden aikana hinnan kehitys on maltillistunut ja palannut viime vuoden alun tasolle. Tampereella osakeasunnon velaton neliöhinta on likellä 2 500:aa euroa.

Tilastokeskuksen mukaan osakeasuntokauppoja on tehty tammi-helmikuussa Suomessa 6 700.

Tilastokeskuksen kuukausitilaston tiedot perustuvat noin 50 prosenttiin kaikista kaupoista. Kuukausitiedot tarkentuvat tulevien kuukausien aikana. 

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat