Mainos

Oppitunti 2c: Meikkipohja, puuteri

Huolellisesti tehty meikkipohja on onnistuneen meikin edellytys. Meikkipohja koostuu meikkivoiteesta, peitevoiteesta tai -puikosta, valoa heijastavasta peitevoiteesta tai valokynästä ja puuterista.

Hyvän meikkipohjan ansiosta meikki pysyy kauniina koko päivän. Huolellisuus aamulla meikin teossa tuo helpotusta loppupäiväksi. Hyvin tehtyä meikkipohjaa ei juuri tarvitse korjailla. Puuteri käsilaukussa riittää päivän aikana mahdollisesti nousevan pintakiillon peittämiseen.

Luomet peittoon

Kun meikkivoide ja peitevoide on huolellisesti levitetty kasvoille, kiinnitetään meikki puuterilla. Puuterivipalla on hyvä käydä läpi nenänpää, nenänpielet, leuka, poskipäät ja silmänympärysiho. Tämän jälkeen voidaan levittää puuteri kasvoille siveltimen avulla, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman ohut.

Puuteri kiinnittää meikkivoiteen niin, että meikkivoide pysyy koko päivän. Vaikka iho olisi kuiva, puuteria on silti hyvä laittaa. Kuivalle iholle kannattaa vain käyttää puuteria vähän vähemmän, hyvin kevyesti levittäen.

Tärkeää on myös pohjustaa luomet silmämeikkiä varten joko meikkivoiteella, peitevoiteella tai valokynällä. Näin saadaan luomelle tasainen pinta, jolle on hyvä lähteä tekemään silmämeikkiä. Verisuonet ja tummuudet peittyvät ja ihon pinta on tasainen. Jos luomi jää rasvaiseksi tai nihkeäksi, silmämeikki ei pysy kauniina koko päivää, vaan leviää tai raidoittuu.

Teksti: MTV3//Helmi

Kuvat: Tommi Penttinen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.