Mainos

Opettaja tyrmäsi 10-vuotiaan paidan "sopimattomaksi" – joutui käyttämään takkia helteellä

10-vuotias tyttö joutui käyttämään takkia hellepäivänä, kun hänen opettajansa syytti lapsen toppia "sopimattomaksi."

Viidesluokkalainen Jordan-tyttö Etelä-Carolinasta joutui käyttämään takkia koulussa koko päivän – helteestä huolimatta –, koska hänen opettajansa totesi tytön topin olevan sopimaton.

Jordanin äiti, Alicia Rogers haluaa puolustaa tytärtään. Äidin mukaan tytön toppi ei todellakaan rikkonut koulun pukukoodia. Rogers syyttää opettajaa tilanteen hoitamisesta väärin.

KFVS12:n mukaan koulun pukukoodissa sanotaan, etteivät lapset saa pitää hihattomia toppeja, spagettiolkaimisia toppeja tai muita toppeja, jotka paljastavat oppilaan vatsan tai vyötärön. Rogersin mukaan hänen tyttärensä hihaton toppi ei kuitenkaan sovi kyseisiin kategorioihin.

Ja vaikka sopisikin, koulun nettisivujen mukaan opettajan tulee lähettää oppilas rehtorin luo, jos hän kokee jonkun asian ongelmaksi. Rogers sanookin, että Jordanin opettaja rikkoi kyseistä toimintaohjetta päättäessään asioista itse.

Rogers vaatii koululta anteeksipyyntöä ja aikoo puhua myös koulun johtokunnalle tapauksesta. Äiti sanoo, että haluaa tehdä tapauksesta, jossa hänen tyttärensä oli täysin voimaton, tälle mahdollisuuden puolustaa itseään.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun oppilaiden vaatetukseen puututaan amerikkalaiskouluissa. Bella-niminen tyttö sai moitteita leggingseihin pukeutumisesta ja liian lyhyestä tunikasta ja 9-vuotiasta tyttöä kiellettiin puolestaan tulemasta oppitunnille vaatetuksessaan.

7:29

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.