Mainos

Koulu ei hyväksynyt ylipainoisen tytön vaatetusta – 9-vuotias ei saanut osallistua oppitunnille

Ala-asteikäinen tyttö lähetettiin kotiin kesken koulupäivän sääntöjen vastaisen vaatetuksen vuoksi. Tytön eno on ryhtynyt puolustamaan tyttöä rohkealla tavalla. 

Lukuisat ihmiset ovat kauhistuneet siitä, millä tavoin yhdysvaltalaisen Brookehavenin peruskoulun henkilökunta kohtelee nuoria oppilaitaan. Koulu joutui synkkään valoon Facebookissa julkaistun ajatuksia herättävän päivityksen myötä.

Päivityksen julkaisi kiusatuksi tulleen tytön eno Robbie Nettles, jonka mukaan yhdeksänvuotiaaseen lapseen kohdistunut epäasiallinen käytös on anteeksiantamatonta. 

Eno huolissaan koulun ulkonäkökeskeisyydestä 

Eno julkaisi kaksi kuvaa sukulaistytöstään. Kuvissa tyttö poseeraa vaatteissa, joita hänen koulunsa piti liian tiukkoina, ja joiden vuoksi tyttö joutui keskeyttämään koulupäivänsä.

– Minun siskontyttöni ei ehkä ole ideaalipainossa, mutta hän ei esitellyt mitään epäsopivaa. Tulen huonovointiseksi kuvitellessani siskontyttöni käyvän koulua, joka välittää enemmän hänen painostaan kuin hänen ajatuksistaan, Nettles kirjoittaa suosituksi nousseessa päivityksessä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Koulun henkilökunta soimasi nuorta tyttöä hänen asustaan pitäen sitä sääntöjen vastaisena. Kyseisenä päivänä tyttö oli pukeutunut pitkään harmaaseen t-paitaan ja puuvillahousuihin. Huomatuksen jälkeen henkilökunta vei tytön kansliaan, jossa hän joutui odottamaan niin kauan, kunnes hänen äitinsä pääsi paikalle vaihtovaatteiden kera. 

Äidin saapuessa paikalle perhettä odotti myös toinen yllätys, kun äidin tuomat vaihtovaatteetkaan eivät täyttäneet henkilökunnan mukaan koulun sääntöjä. Tyttöä ei voitu päästää takaisin tunnille, vaan hän joutui keskeyttämään koulupäivänsä. 

Kommentoijat yksimielisinä: Tyttö on liian nuori pohtimaan painoaan 

Sosiaalisen median yleisö otti nopeasti kantaa tytön vaatetusta koskevaan päivitykseen, ja he ovat osoittaneet tukensa tyttöä ja hänen perhettään kohtaan. Kommentoijien mielestä koulun henkilökunnan käytös on erittäin vahingollinen tytön itsetunnolle, ja voi aiheuttaa pysyviä vahinkoja.

– Yhdeksänvuotiaan ei pitäisi joutua tällaiseen tilanteeseen, eikä tulla arvostelluksi painonsa vuoksi, eräs kommentoija toteaa.

Brookhavenin koulupiirin superintendentti Ray Carlock kertoo, että koulun henkilökunta noudatti ainoastaan sääntöjä, joiden mukaan koululaisten vaatteiden tulee olla istuvia.

7:29

Lähde: DailyLeader 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.