Opettaja adoptoi hankalimman oppilaansa antaakseen tälle paremman elämän: "En olisi koskaan uskonut, että olisin yksinhuoltajaäiti 24-vuotiaana"

26-vuotias opettaja adoptoi hankalimman oppilaansa ja tämän veljen, sillä hän halusi antaa heille entistä paremman elämän.

Chelsea Haley alkoi työskennellä vuonna 2013 amerikkalaisessa hyväntekeväisyysjärjestössä, joka tuki matalatuloisia kouluja. Louisianassa sijaitsevassa peruskoulussa nainen tapasi ensi kerran 12-vuotiaan Jerome Robinsonin.

Jerome oli ehdottomasti Chelsean kaikista hankalin oppilas. Poika joutui useita kertoja erotetuksi koulusta huonon käytöksen takia. Chelsea jopa mietti työnsä lopettamista ongelmallisen lapsen takia.

– Joissain tilanteissa hänen käytöksensä meni niin pahaksi, että ajattelin, etten pysty tähän enää. En voi olla opettaja, Chelsea kertoo CNN-sivustolle.

Opettajan ja oppilaan välille syntyi kuitenkin nopeasti side. Chelseasta tuli ainoa ihminen, joka sai Jeromen rauhoitettua. Sen takia Chelseaa pyydettiin kahden vuoden jälkeen jäämään järjestöön, Jeromen tähden. Chelsea jäi ja siirtyi erityisopettajan tehtäviin.

Idea tuli ensi kerran unessa

Jerome asui silloin äitinsä kanssa, joka oli vastikään menettänyt miehensä ja toisen perheenjäsenen. Köyhyys väritti elämää. Jerome vietti paljon aikaa vastasyntyneen veljensä Jacen kanssa liikkuen ympäriinsä, pääasiassa isovanhemmillaan.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Yhtenä iltana Chelsea näki unta, jossa Jumala kertoi hänen olevan määrätty olemaan Jeromen äiti. Chelsea nauroi ja ajatteli idean olevan järjetön.

Aamulla koulussa tehdessään luokassa opettajan kanssa kahdestaan koetta Jerome kuitenkin yllätti.

– Hän vain kysyi, voisiko asua kanssani. Kerroin, että minusta oli tuntunut ihan samalta, Chelsea muistelee tapahtumia.

Seuraavana päivänä Chelsea, Jerome, Jace ja poikien äiti söivät yhdessä. Chelsea kertoi suuntaavansa takaisin kotikonnuilleen Georgiaan, sillä kolmas vuosi järjestössä oli tullut päätökseen. Äiti oli antanut Chelsealle luvan lähteä ja ottaa lapset mukaansa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"En olisi koskaan uskonut"

Jeromen adoptiopaperit täytettiin joulukuussa vuonna 2015, Jacen heti perään.

– En olisi koskaan uskonut, että olisin yksinhuoltajaäiti 24-vuotiaana, varsinkaan kahden pojan, joista toinen on oli 12-vuotias oppilaani. Ja toisen, joka on vasta yksi ja puoli vuotta, Chelsea sanoo.

Nyt perhe asuu Mariettassa, Georgiassa. Uuden äidin mukaan molemmat pojat menestyvät hyvin eikä Jeromea olla erotettu koulusta sitten Louisianan.

– Tiesin aina, että haluaisin olla äiti, enkä vaihtaisi tätä mihinkään, hän sanoo.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: Independent, CNN

***

8:49

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja